Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία



Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:"ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ 2013-2015 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ"

Δημοσίευση: 16/12/2011, 12:56:45

Πεπεισμένος ότι τη μεγάλη δέσμη μέτρων εισπρακτικού χαρακτήρα θα διαδεχθούν διαρθρωτικές αλλαγές και παρεμβάσεις για την περιστολή του δημοσίου τομέα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Βενιζέλος: Ελάχιστα τα μέτρα της τριετίας 2013 - 2015

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε θετικές τις πρώτες ενδείξεις από τις διαβουλεύσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI), και αναφερόμενος στο πρόγραμμα που θα συνοδεύσει τη νέα δανειακή σύμβαση υπογράμμισε ότι αυτό «θα κριθεί τον Ιανουάριο, και θα κριθεί στις διαρθρωτικές αλλαγές».

Σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή, τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έπρεπε να κάνει μια επιλογή ανάγκης, η οποία παραδέχθηκε ότι «έχει εξουθενώσει τον ελληνικό λαό».

Σχολιάζοντας μάλιστα πρόσφατη αναφορά του, διευκρίνισε ότι δεν εννοούσε πως είναι κουρασμένος, αλλά ότι συμπάσχει με τον Ελληνα πολίτη που εξουθενώνεται με τις θυσίες. «Μακάρι να μπορούσα να απαλλάξω τον Έλληνα πολίτη από ένα μικρό βάρος», συμπλήρωσε, διαβεβαιώνοντας... πως σε προσωπικό επίπεδο διατηρεί «τεράστιες αντοχές».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο νέων μέτρων, ο κ. Βενιζέλος στάθηκε σε όσα έχει πρόσφατα καταθέσει ο πρωθυπουργός, («δεν αναμένονται περαιτέρω μειώσεις των ονομαστικών μισθών και συντάξεων ούτε αυξήσεις φορολογικών συντελεστών») και επικεντρώθηκε σο ζήτημα των δαπανών, λέγοντας ότι αυτές θα πρέπει να μειωθούν κάτι που θα προκύψει μέσα από τις διαρθρωτικές αλλαγές.

Περιγράφοντας μάλιστα την τριετία 2013 - 2015, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι τα μέτρα που θα ληφθούν, θα είναι ελάχιστα μπροστά σε όσα έχουν ήδη δοκιμάσει οι πολίτες.

    Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στις ενδοκυβερνητικές τριβές που εκδηλώθηκαν χθες κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, επιχείρησε να τις υποβαθμίσει λέγοντας: «Στο υπουργικό συμβούλιο πρέπει να ακούγονται απόψεις, δυστυχώς όμως στην χώρας μας ενοχοποιούνται πολιτικά τα πάντα, ακόμα και η ανταλλαγή απόψεων» είπε και πρόσθεσε: «Πρέπει να επικρατήσει η συνοχή και εθνική αντίληψη. Καταβυθιζόμαστε στην ίντριγκα και την παραπολιτική».

Τσίπρας: Κυβέρνηση χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση
«Μετά από δύο χρόνια ανελέητων θυσιών δεν είναι δυνατόν σήμερα να βρισκόμαστε στο υπό το μηδέν», παρατήρησε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως όλοι οι στόχοι του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου έχουν αποτύχει.

«Αντί να παραδεχθείτε ότι η συνταγή είναι χειρότερη από την ίδια την ασθένεια, η τρόικα ζητάει νέα μέτρα από μία κυβέρνηση χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση (...) Δεν μπορεί να μην καταλαβαίνετε ότι αυτό το πρόγραμμα ύφεσης και περικοπής μισθών και συντάξεων είναι καταστροφή… Δεν φθάνει να παραδέχεστε το λάθος και το αδιέξοδο της πολιτικής σας, αλλά πρέπει να μη συνεχίσετε να διαπράττετε το έγκλημα», τόνισε ο κ. Τσίπρας.



 
  Αναγνώσεις: 403

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ