Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία



ΟΧΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΣΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙ

Δημοσίευση: 21/12/2011, 12:43:05

Σε κρας - τεστ για τη συνοχή της κυβέρνησης ενδέχεται να εξελιχθεί το σημερινό υπουργικό συμβούλιο ύστερα από την χθεσινή, έντονη διαφοροποίηση της Νέας Δημοκρατίας στην προοπτική περικοπής των επικουρικών συντάξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Εθνους (ρεπορτάζ: Γιάννης Σαραντάκος), ο ίδιος ο κ. Σαμαράς έχει ζητήσει από τους κ. Αβραμόπουλο και Δήμα να θέσουν επισήμως το θέμα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου (που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στη 1.00 το μεσημέρι) και να καταστήσουν σαφές προς όλους ότι η ΝΔ αφενός διαφωνεί με την επιβολή ενός τέτοιου μέτρου και αφετέρου προτίθεται να το καταψηφίσει, εκτός κι αν πειστεί από τον υπουργό Απασχόλησης ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την καταβολή του συνόλου των συντάξεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ θα περιμένει μέχρι τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις επικουρικές, κάτι που δεν αναμένεται να γίνει πριν από τις 15 Ιανουαρίου και στη συνέχεια, ανάλογα με το κλίμα που θ
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ θα περιμένει μέχρι τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις επικουρικές, κάτι που δεν αναμένεται να γίνει πριν από τις 15 Ιανουαρίου και στη συνέχεια, ανάλογα με το κλίμα που θα έχει διαμορφωθεί και τα νέα μέτρα που θα ζητηθούν, θα καθορίσει τη στάση της συνολικά έναντι της κυβέρνησης Παπαδήμου

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι το βέτο που προβάλλει η Νέα Δημοκρατία, μπορεί πολύ σύντομα -και σίγουρα πριν από τη 19η Φεβρουαρίου- να προκαλέσει την οριστική ρήξη μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, κάτι που εξυπηρετεί τον στόχο που θέτουν μέλη της ηγετικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για επίσπευση των εκλογών.

Τη διαφωνία της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα της μείωσης των επικουρικών συντάξεων, επανέλαβε με σημερινές του δηλώσεις ο εκπρόσωπος του κόμματος.

Μιλώντας στον ANT1, ο κ. Μιχελάκης δήλωσε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει τέτοια ρύθμιση σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι το εν λόγω μέτρο δεν αναφέρθηκε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού. «Τέτοιου είδους αποφάσεις», υποστήριξε, «είναι έργο της επόμενης κυβέρνησης».

Σκέφτονται «βέτο» και για το χαράτσι
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ άφησε επίσης να εννοηθεί ότι εφόσον έρθει στη Βουλή ρύθμιση για μονιμοποίηση, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, του ειδικού τέλους για τα ακίνητα, η ΝΔ δεν θα την ψηφίσει.

Ερωτηθείς για τον χρονικό ορίζοντα της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο κ. Μιχελάκης παρέπεμψε στη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών.

Την ίδια στιγμή, θέμα παραίτησης του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη, έθετε μιλώντας στον «Σκάι» ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ: «Εάν ο κ. Κουτρουμάνης τα έχει κάνει θάλασσα, τότε θα πρέπει να παραιτηθεί», είπε ο κ. Ν. Νικολόπουλος που αναφερόμενος στη στάση που θα τηρήσει η ΝΔ στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο σημείωσε: «Η κυβέρνηση Παπαδήμου ήρθε για να υλοποιήσει συγκεκριμένα πράγματα στο οποία έχει συμφωνήσει και η ΝΔ. Δεν υπήρχε πουθενά καμία νύξη περί ρύθμισης των επικουρικών συντάξεων».



 
  Αναγνώσεις: 417

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ