Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία



Αποφάσεις για περιουσία του δήμου Δίου-Ολύμπου στη Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση: 12/01/2012, 14:18:40

Στα θέματα των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Δίου-Ολύμπου βρίσκεται συχνά ένα κτίριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην οδό Απελλού 1, η κυριότητα του οποίου του ανήκει σε μεγάλο βαθμό, από τον δήμο Λιτοχώρου και παλιότερα. Προσφάτως, έχει προκύψει θέμα με την πρόθεση ενός εκ των ενοικιαστών να μετατρέψει το κατάστημα που έχει σε υγιεινομικού ενδιαφέροντος, κάτι που αφορά όχι μόνο το δήμο Δίου-Ολύμπου, αλλά και τις υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για οικοδομή στην πλατεία Ναυαρίνου, όπου ο δήμος έχει στην κατοχή του τρία διαμερίσματα, ένα κατάστημα και το υπόγειο. Η μετατροπή που θέλει ο μισθωτής να γίνει είναι το ηλεκτρολογείο που διατηρεί να μετατραπεί σε καφέ-μπαρ. Η πρόταση είχε γίνει δεκτή πριν δυο χρόνια περίπου, υπάρχουν όμως ενστάσεις, αρχικά από το δήμο Θεσσαλονίκης καθώς το κτίριο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο και δεν επιτρέπονται παρεμβάσεις στην όψη του.

Αντιρρήσεις όμως έχουν προβάλλει και ενοικιαστές, μεταξύ αυτών και οι υπόλοιποι που συναλλάσσονται με το δήμο Δίου-Ολύμπου, φοβούμενοι την όχληση που θα προκύψει από το κατάστημα. Στην τελευταία συνεδρίαση είχε ζητηθεί απλώς η συναίνεση του δημοτικού συμβουλίου, ώστε το θέμα να περάσει προς εξέταση από την πολεοδομία και την αρχαιολογία της Θεσσαλονίκης, ωστόσο δεν πάρθηκε απόφαση.

Αυτό που θα γίνει τελικά, μέχρι νεωτέρας, είναι να παραστούν στην επόμενη συνεδρίαση του δήμου Δίου-Ολύμπου ενδιαφερόμενοι από τους ενοικιαστές της οικοδομής στην Απελλού 1 και να τεθούν στο τραπέζι οι τροποποιήσεις που έγιναν ή προβλέπεται να γίνουν.  Οι επίμαχες εξ αυτών φέρεται να αφορούν την είσοδο της οικοδομής αλλά και τις εισόδους-εξόδους που πρέπει να έχει ένα τέτοιου είδους κατάστημα. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα σημαντικό τακτικό έσοδο του δήμου και πρέπει να αντιμετωπιστεί ως τέτοιο.
 



 
  Αναγνώσεις: 396

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ