Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία



Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσαρμογής των μισθών

Δημοσίευση: 13/01/2012, 14:11:51

Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσαρμογών στους μισθούς με εξαίρεση εκείνους των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, άφησε ο πρωθυπουργός. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτική Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για το ενδεχόμενο μείωσης σε μισθούς και συντάξεις και κατάργησης της εθνικής συλλογικής σύμβασης, ο Λουκάς Παπαδήμος, παρότι δήλωσε ότι δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις, πρόσθεσε ότι «οι αποφάσεις θα ληφθούν με γνώμονα την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την προστασία των πιο αδύναμων στρωμάτων», ενώ σημείωσε με νόημα ότι «οι άνεργοι δεν έχουν κατώτατο μισθό ούτε 13ο και 14ο μισθό και πρέπει να νοιαστούμε και γι΄αυτό».

Ο κ. Παπαδήμος διευκρίνισε επίσης ότι η κυβέρνηση θα δει πού υπάρχουν περιθώρια για προσαρμογές προαναγγέλλοντας εμμέσως ότι ίσως εξαιρεθούν από αυτές οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι, καθώς όπως είπε «για χαμηλόμισθους και χαμιλοσυνταξιούχους τα περιθώρια για προσαρμογές είναι περιορισμένα».

Νωρίτερα πάντως ο πρωθυπουργός εκδήλωσε εμμέσως τις προθέσεις του υποστηρίζοντας πως «η κυβέρνηση δεν μπορεί να μην εξετάσει το ρόλο του μισθολογικού κόστους» και τόνισε «όταν υπάρχουν στρεβλώσεις, είναι προτιμότερο να υπάρχουν ανοιχτές επιχειρήσεις με λίγο χαμηλότερες αποδοχές με συμφωνία και των δύο πλευρών, αντί κλειστές επιχειρήσεις και περισσότεροι άνεργοι».

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε αδιανόητο να πιστεύει η κυβέρνηση ότι η χώρα θα σωθεί αν «κουτσουρευτούν» μισθοί στον ιδιωτικό τομέα που είναι ήδη χαμηλοί. Την κατηγόρησε μάλιστα ότι με τις πολιτικές της οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία καθώς, όπως είπε, «όσο επιμένετε στη λιτότητα και την ύφεση, τότε θα έχουμε και μικρές επενδύσεις και ταυτόχρονα θα διαλύεται και ο φορολογικό μηχανισμός, άρα το απευκταίο εσείς το φέρνετε με τις πολιτικές σας δηλαδή τη χρεοκοπία».

«Οδηγούμαστε στην καταστροφή με 150 χιλιόμετρα την ώρα, πάμε στο γκρεμό χωρίς φρένα και χωρίς σχέδιο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, καταλογίζοντας μεγάλες ευθύνες για τους χειρισμούς στον πρωθυπουργό που δεν είναι και εκλεγμένος από το λαό, όπως είπε.

«Αν είναι να μας κάνετε Ινδία ή Σουδάν δε χρειάζεται με τη βοήθεια των ξένων δυνάμεων, το κάνουμε και μόνοι μας η πολιτική αυτή μας οδηγεί εκτός ευρωζώνης. Αυτές είναι οι μεγάλες ευθύνες που αναλαμβάνεται και μάλιστα χωρίς να έχετε εκλεγεί και με ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει, ένα σύστημα της κλεπτοκρατίας και διαφθοράς» είπε κλείνοντας, επαναφέροντας παράλληλα το αίτημά του για προσφυγή στις κάλπες για να αποφασίσει ο λαός για το μέλλον του.



 
  Αναγνώσεις: 412

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ