Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΠαρέμβαση Γιάννη Αμοιρίδη στο Εθνικό Συμβούλιο

Δημοσίευση: 16/01/2012, 15:09:19

«Αγαπητοί συνάδελφοι, η χώρα δίνει σήμερα ίσως την κρισιμότερη μάχη της νεότερης μεταπολιτευτικής ιστορίας της. Η συμβολή του πολιτικού προσωπικού είναι απαραίτητη συνθήκη για την καλύτερη δυνατή έκβαση αυτής της μάχης υπέρ των συμφερόντων της χώρας και των πολιτών της.
Ο πολιτικός χρόνος κυλάει γρήγορα και αμείλικτα. Η αρραγής πορεία του ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την δυναμική του παρουσία.


Η λειτουργία ενός ζωντανού πολιτικού οργανισμού απαιτεί πρωτοβουλίες και διαδικασίες όχι μόνον δεν θα επηρεάσουν την συνοχή και τη δράση της παρούσας κυβέρνησης συνεργασίας στην προσπάθεια που καταβάλει να βαδίσει η χώρα με ενότητα και στέρεο βήμα, αλλά θα την ενισχύσουν.
Δεν είναι όμως δυνατόν να υπάρχει στασιμότητα σαν να μην προηγήθηκαν ή να μην έπονται πολιτικές εξελίξεις που θα επηρεάσουν την παρουσία του ΠΑΣΟΚ στην πολιτική σκηνή.
Σ΄ αυτήν την κατεύθυνση απαιτούνται θαρραλέα πολιτικά βήματα με πρώτο την αυτοκριτική, η οποία  είναι απολύτως απαραίτητη προϋπόθεση και μάλιστα με όρους που απαιτεί η κοινωνία και όχι οι προσωπικές επιδιώξεις, αυτοκριτική και όχι μόνο κριτική των άλλων. Οι ευθύνες βαρύνουν αναλογικά όλους μας.
Κατάργηση της κυβερνητικής επετηρίδας, δημιούργημα μιας χρόνιας πολιτικής πρακτικής  που δεν οδηγεί σε αντιπαράθεση ιδεών , αλλά  σε τυφλή σύγκρουση διανομής της εξουσίας. Εγκλωβίζει κάθε καινοτόμα πρόταση και κάθε νέα πολιτική παρουσία που δεν τάσσεται σε ένα  μικρό κομματικό στρατό.
Η υγιής πολιτική παραχωρεί χώρο να αναπνεύσει και να ξεφυτρώσει κάθε νέα παρουσία, για να αναπνεύσει η ίδια η πολιτική, η δημοκρατία και η χώρα.
Μια απλή συγνώμη στους πολίτες και ένα βήμα πίσω από την πρώτη γραμμή της πολιτικής για όσους έχουν ευθύνες  θα ήταν αρκετά για τους πολίτες  που χειμάζονται και το πολιτικό μέλλον του κινήματος
Απαιτούνται εμπροσθοβαρείς κινήσεις που θα δώσουν την απαραίτητη δυναμική στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και τα ερεθίσματα στους πολίτες για να μας «ξανακούσουν».
Οφείλουμε στην ιστορία του κινήματος να επαναφέρουμε το πολιτικό του κύρος και να προσδιορίσουμε τους στόχους για την μεταμνημονιακή Ελλάδα. Η χώρα μας σήμερα κινείται μονοσήμαντα στην κατεύθυνση της οικονομίας. Πρέπει να δώσουμε το στίγμα και των άλλων διαστάσεων της πολιτικής ενός σοσιαλιστικού κινήματος.
Για να αποκτήσει το εγχείρημα την απαιτούμενη δυναμική απαιτείται να ξεκαθαρίσει το θέμα της ηγεσίας του κινήματος 
  Αναγνώσεις: 401

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2023 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ