Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία



Μέσα στο Μάρτιο η εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ

Δημοσίευση: 19/01/2012, 09:30:40

Το χρονοδιάγραμμα των κομματικών διαδικασιών μέχρι τις εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε χθες το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου. Οι διαδικασίες θα αρχίσουν το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν, το αργότερο, μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα.

Ειδικότερα, το διήμερο 3-4 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η προγραμματική Εθνική Συνδιάσκεψη, το διήμερο 10-11 θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο για την ανάδειξη των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του Κινήματος και το διήμερο 17-18 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου.

Είναι πιθανό, όμως, η εκλογή προέδρου να μετακινηθεί για μία ή δύο εβδομάδες, στην περίπτωση κατά την οποία δεν έχει εγκριθεί το PSI και δεν έχει ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση.
 
Η απόφαση αυτή, όπως και όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν χθες από το Πολιτικό Συμβούλιο, η συνεδρίαση του οποίου έγινε χωρίς αντιπαραθέσεις, ήταν ομόφωνες.

Μεταξύ άλλων, αποφασίσθηκε η συγκρότηση δύο Επιτροπών, η πρώτη από τις οποίες θα αναλάβει να συντάξει την εισήγηση του Πολιτικού Συμβουλίου, για τον απολογισμό και η δεύτερη την εισήγηση για το Νέο Πρόγραμμα.

Και οι δύο εισηγήσεις θα πρέπει να είναι έτοιμες μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, ώστε από την 1η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την απόφαση, να αρχίσει ο διάλογος στις κομματικές οργανώσεις.

Σχετικά με την «προεκλογική εκστρατεία» των υποψηφίων προέδρων, δύο μέλη του ΠΣ, η Έφη Χαλάτση και ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρότειναν οι υποψήφιοι να έχουν κοινές παρουσίες και να μην οργανώνει ο καθένας τις δικές του.

Η απόφαση για το θέμα αυτό, όπως και για το αν θα υπάρχει κώδικας δεοντολογίας, δεσμευτικός για όλους τους υποψηφίους, θα ληφθεί στη επόμενη συνεδρίαση του οργάνου.

Στο μεταξύ, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να αναχωρήσει την Παρασκευή το απόγευμα ή το πρωί του Σαββάτου για το Πουέρτο Ρίκο, όπου θα προεδρεύσει του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
 
Σήμερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει συναντήσεις εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, οι οποίοι συζητούν μεταξύ τους τα θέματα που έχει θέσει η τρόικα και τους αφορούν άμεσα.

Μεταξύ αυτών οι επικουρικές συντάξεις, ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα και περικοπές στις ΔΕΚΟ.

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, όπου υπήρξε συμφωνία να υποστηριχθεί η πρόταση του κ. Κουτρουμάνη για την επίλυση του προβλήματος των Επικουρικών Ταμείων.

Αναφορικά με τα δύο άλλα θέματα, τονίσθηκε ότι θα πρέπει να αναμένεται η κατάληξη του διαλόγου των εταίρων, με την
επισήμανση ότι θα πρέπει να εξαντληθεί κάθε περιθώριο να αποφευχθούν κυρίως οι περικοπές στον 13ο και 14ο μισθό.

Ο κ. Παπανδρέου, ενημέρωσε το Πολιτικό Συμβούλιο και για το ενδεχόμενο να γίνει, σήμερα το βράδυ, σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, με τον Λουκά Παπαδήμο.

Επισήμανε ότι στη συνάντηση που είχε ο ίδιος με τον πρωθυπουργό έθεσε το θέμα της στάσης που τηρούν τα δύο άλλα κόμματα, που στηρίζουν την κυβέρνηση και ιδιαιτέρως της ΝΔ και, όπως είπε, προτίθεται να το θέσει, μετ΄ επιτάσεως, καθώς θεωρεί ότι η ΝΔ δεν είναι συνεπής προς τις υποχρεώσεις της.

Και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ενώ οι υπουργοί της, στις συνεδριάσεις του υπουργικού Συμβουλίου συμφωνούν σε όλα, στη συνέχεια οι βουλευτές της καταψηφίζουν άρθρα νομοσχεδίων, με τα οποία έχουν συμφωνήσει οι υπουργοί, είτε κολακεύοντας διάφορες κοινωνικές ομάδες, δίνοντας την εντύπωση ότι αποδέχονται τα αιτήματά τους.



 
  Αναγνώσεις: 414

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ