Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΗχηρά ονόματα στις ομάδες εκβιαστών

Δημοσίευση: 19/01/2012, 09:36:30

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης οι 53 συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε τέσσερις ομάδες εκβιαστών και τοκογλύφων στη συμπρωτεύουσα.Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ανώτερο στέλεχος του ΣΔΟΕ, γνωστός δημοσιογράφος, ένας δικηγόρος και αστυνομικός.Για την υπόθεση θα γίνουν εκτενείς ανακοινώσεις στις έντεκα σήμερα το πρωί, στο αμφιθέατρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.Από τους 53 συλληφθέντες πέντε πρόσωπα θεωρούνται ως ηγετικά στελέχη της ομάδας.

Όπως προκύπτει από την έρευνα της ΕΛΑΣ, τα μέλη της εν λόγω ομάδας απαιτούσαν εκβιαστικά χρήματα για παροχή «προστασίας» από μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Επιπλέον, και οι τέσσερις ομάδες δραστηριοποιούνταν σε υποθέσεις τοκογλυφίας, καθώς απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή παράνομων τόκων, από ιδιώτες, στους οποίους παρείχαν διάφορα χρηματικά ποσά, ως δάνεια με υπέρμετρους τόκους, ενώ ενέχονται και σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων απάτης.

Τα ποσά που αποκόμιζαν από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες, τα νομιμοποιούσαν παράνομα, μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ που εξασφάλιζαν, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τα μέλη των ομάδων εκβιαστών φέρονται να διατηρούσαν στην Ελβετία καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο αρχηγός της σπείρας ότι είχε «κέρδη» 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο δημοσιογράφος και ο δικηγόρος φέρεται να συνέτασσαν τα ιδιωτικά συμφωνητικά των δανείων, ενώ ο εφοριακός συνελήφθη, διότι έκανε τα «στραβά μάτια» σε καταγγελίες που είχε δεχτεί σε βάρος του φερόμενου ως αρχηγού της μιας ομάδας. Επίσης, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δημοσιογράφος ήταν ο διαμεσολαβητής μεταξύ των τοκογλύφων και των θυμάτων τους.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν 19 πολυτελή αυτοκίνητα, 4 δίκυκλα, εκατοντάδες συναλλαγματικές και επιταγές, 100.000 ευρώ σε μετρητά, εκατοντάδες ιδιωτικά συμφωνητικά δανείων και διάφορα έγγραφα.

Στα χέρια της αστυνομίας, εκτός από τις εκατοντάδες τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων, βρίσκονται και επώνυμες καταγγελίες θυμάτων του κυκλώματος.

  
  Αναγνώσεις: 409

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2023 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ