Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία



Κράτησε μόνο τον Βορίδη – Απομακρύνεται ο ανασχηματισμός

Δημοσίευση: 14/02/2012, 19:43:39

Με την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου ο Λουκάς Παπαδήμος ανακοίνωσε ότι μόνο ο Μάκης Βορίδης παραμένει στη κυβέρνηση. «Έκανα αποδεκτές τις πέντε από τις έξι παραιτήσεις και ζήτησα από τον κ. Βορίδη να παραμείνει στη θέση του ως υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων» είπε ο πρωθυπουργός.

Με την κίνηση αυτή επιβεβαιώνεται η εκτίμηση ότι ο Λουκάς Παπαδήμος δεν προτίθεται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, καθώς το χρονικό διάστημα μέχρι τις εκλογές του Απριλίου είναι μικρό για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Επίσης ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη θα συγκληθεί σύσκεψη με τους συναρμόδιους υπουργούς προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας. Ο Λουκάς Παπαδήμος χαρακτήρισε τα όσα συνέβησαν «απαράδεκτα» και τόνισε ότι στόχος της σύσκεψης είναι να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα τέτοια φαινόμενα στο μέλλον.

Παράλληλα ζήτησε από τους υπουργούς να επιταχύνουν την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου. «Πολλά και κρίσιμα βήματα πρέπει να γίνουν τις επόμενες μέρες και εβδομάδες, έως ότου ληφθεί η τελική απόφαση για την χρηματοδοτική στήριξη της χώρας στις αρχές Μαρτίου και τη νέα δανειακή σύμβαση. Διότι, χωρίς τις προαπαιτούμενες αυτές ενέργειες, δεν μπορούν να υλοποιηθούν τα επόμενα συγκεκριμένα βήματα και για την έγκριση του προγράμματος από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τις κυβερνήσεις των χωρών-μελών της ευρωζώνης και η απόφαση για την εκκίνηση της διαδικασίας του PSI και κυρίως η τελική μεγάλη απόφαση για την χρηματοδοτική στήριξη της χώρας» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Τα θέματα του υπουργικού συμβουλίου:

1) Ανακοινώσεις πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου: Προαπαιτούμενες ενέργειες στο πλαίσιο του νέου οικονομικού προγράμματος.

2) Σχέδιο Νόμου «Παροχή Υπηρεσιών Ασφαλείας από Ένοπλους Ιδιώτες Φρουρούς σε Εμπορικά Πλοία και άλλες διατάξεις» (εισηγητής Χ. Παπουτσής, υπουργός Προστασίας του Πολίτη).

3) Σχέδιο Νόμου για «Την απόκτηση ιατρικής ειδικότητας, τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των ιατρών, την αναμόρφωση του ΚΕΣΥ, την ίδρυση Επιστημονικών Κοινοτήτων και άλλες διατάξεις» (εισηγητής Α. Λοβέρδος, Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).



 
  Αναγνώσεις: 456

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ