Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΣτον πυρετό των… γκάλοπ!

Δημοσίευση: 03/05/2012, 18:18:45

Η άρνηση των πολιτών να απαντήσουν στις εταιρείες δημοσκοπήσεων είναι το κύριο χαρακτηριστικό των ερευνών της τελευταίας περιόδου. "Κάνουμε από 5 έως 10 κλήσεις για να έχουμε μία ωφέλιμη επικοινωνία" επισημαίνει στο "protothema.gr" ιδιοκτήτης μεγάλης εταιρείας μετρήσεων. "Ακόμη κι όταν μας απαντάνε, όμως, πρέπει να δούμε ποιοι μας κάνουν πλάκα και ποιοι απαντούν στα σοβαρά" προσθέτει ο συνομιλητής μας.

Ο κίνδυνος, λοιπόν, οι ψηφοφόροι να έχουν δώσει λάθος δεδομένα στα επιτελεία έχει αγχώσει τα κόμματα. Για αυτό, όλες οι εταιρείες αποφάσισαν να "βομβαρδίσουν" το τελευταίο διήμερο τους πολίτες με τηλεφωνήματα. Στόχος τους είναι να μαζέψουν έναν ικανό όγκο απαντήσεων με στόχο να διασώσουν την αξιοπιστία τους, αλλά και να μην εκτεθούν στους πελάτες τους.

Σε ό,τι αφορά στα περίφημα exit poll's αυτά θα γίνουν και για λογαριασμό ΜΜΕ, αλλά και για λογαριασμό κομμάτων. Μάλιστα, προκειμένουν να καλυφθεί το κόστος, υπάρχουν κόμματα που έχουν... συμμαχήσει, πληρώνοντας από κοινού τις εταιρείες που θα τα διενεργήσουν. Οι επιτελείς τους, όμως, ανησυχούν και για έναν επιπλέον λόγο: έχουν "πιάσει" δημοσκόπους άλλα να λένε σε αυτούς και άλλα να λένε σε γνωστούς τους στα αντίπαλα κόμματα! Κάτι σαν σπασμένο τηλέφωνο.

Οι πολίτες λένε ότι θέλουν στους δημοσκόπους και αυτοί μεταφέρουν ότι θέλουν στα κόμματα, μπροστά σε μια εκλογική αναμέτρηση - θρίλερ για πολλούς λόγους... 
  Αναγνώσεις: 278

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2020 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ