Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΦ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ "Υπάρχει πολιτική για διέξοδο αλλά δεν ασκείται"

Δημοσίευση: 04/05/2012, 09:22:35

Η μοναδική λύση για την έξοδο της χώρας από τη κρίση είναι δημοκρατική και αριστερή τόνισε από την Κατερίνη ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν χωρίς φόβο. Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. ότι βάζουν ψευτοδιλλήμματα στο λαό και πρόσθεσε ότι οι πολίτες καλούνται να ακυρώσουν τη πολιτική που ασκήθηκε στο τόπο.


Υπάρχει πρόταση για την έξοδο από την κρίση

"Το 30% των Ελλήνων ζει κάτω από το όριο της φτώχιας η μικρομεσαία τάξη δε συρρικνώνεται αλλά εξαφανίζεται, η ανεργία καλπάζει με πρωταγωνιστές τους νέους και τις νέες" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

Όπως υπογράμμισε τα μέτρα που λήφθηκαν όχι μόνο δεν απέδωσαν αλλά δεν εξασφάλισαν και το κρίσιμο μέγεθος που για την οικονομία την πάταξη της φοροδιαφυγής ενώ οι μισθοί "γκρεμίστηκαν". "Υπάρχει πολιτική για διέξοδο αλλά δεν ασκείται" σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και ανέλυσε την πρόταση του για την εξασφάλιση των 11,5 δις που απαιτούνται προσθέτοντας ότι η δεν μπορεί η πολιτική που ασκείται να συνεχιστεί, πρέπει να ακυρωθεί και αυτό είναι στα χέρια του ελληνικού λαού.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη να απαγκιστρωθεί η χώρα από το μνημόνιο και να γίνουν βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές στη λειτουργία του κράτους καθώς η δομή που υπάρχει ευνοεί όπως είπε το πελατειακό κράτος. "Οι βαθιές μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες, αυτές που στηρίζουν αναδεικνύουν και προστατεύουν το κράτος" συμπλήρωσε ο κ. Κουβέλης και κάλεσε τους πολίτες να δώσουν τη δύναμη στη Δημοκρατική Αριστερά με την ψήφο τους.

Μετεκλογικές συνεργασίες και "κόκκινες γραμμές"

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο συνεργασιών ο κ. Κουβέλης είπε πως εάν λάβει διερευνητική εντολή θα απευθύνουν σε όλες τις δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις την πρόταση τους η οποία όμως έχει δυο σημεία που αποτελούν την κόκκινη γραμμή για το κόμμα. Την απαγκίστρωση από το μνημόνιο και την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. όπως επίσης και με το κόμμα του κ. Καμμένου και πρόσθεσε πως ο ίδιος δεν επιθυμεί να διενεργηθούν εκ νέου εκλογές σε περίπτωση που δεν σχηματιστεί κυβέρνηση για το καλό της πατρίδας.

Στο επιμελητήριο

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ συνοδευόμενος από τους υποψηφίους βουλευτές του κόμματος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου όπου συζήτησαν την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του εμπορίου. Ο κ. Χατζηχριστοδούλου περιέγραψε με μελανά χρώματα την οικονομική κατάσταση των καταστηματαρχών οι οποίοι έχουν φτάσει σε οριακό σημείο σε σημείο όπως είπε να μη μπορούν να πληρώσουν ακόμη και τη συνδρομή τους στο Επιμελητήριο.

Από την πλευρά του ο κ. Κουβέλης ανέπτυξε την πρόταση του κόμματος του για την στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου με μια σειρά αλλαγών όπως του φορολογικού συστήματος, την ανακεφαλαίωση της προγραμματικής συμφωνίας με τις τράπεζες την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και την εφαρμογή ενός πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος για τη χώρα.

  
  Αναγνώσεις: 221

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2020 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ