Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΑνακωχή με αιχμές για το επίδομα

Δημοσίευση: 04/05/2012, 09:46:35

Λιγότερα από 100 ευρώ θα λάβουν τελικά οι 30.900 υπάλληλοι που θα απασχοληθούν την Κυριακή. «Την αποκλειστική ευθύνη για τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν θα την έχει η κυβέρνηση», τονίζει η Ομοσπονδία των εργαζομένωνΕκλογικό επίδομα ύψους 97 ευρώ θα αποδοθεί τελικά στους 30.900 δημοτικούς υπάλληλους οι οποίοι θα συμμετέχουν στη διαδικασία των εκλογών, σύμφωνα με την κοινή απόφαση που υπέγραψαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Τ. Γιαννίτσης, και Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης.

H αρχική πρόβλεψη του υπουργείου ήταν το επίδομα να δοθεί σε 6.850 δημοτικούς υπαλλήλους και να ανέρχεται σε 400 ευρώ. Tελικώς τα εκλογικά συνεργεία των ΟΤΑ αυξήθηκαν στους 30.900 υπαλλήλους, εξαιτίας κυρίως των πιέσεων που ασκήθηκαν από δημάρχους.

Ειδικότερα, για την εκλογική αποζημίωση των δημοτικών υπαλλήλων έχουν προϋπολογισθεί τρία εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή κάθε υπάλληλος αναμένεται να λάβει περίπου 97 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι την ψήφιση του νέου μισθολογίου, το εκλογικό επίδομα ήταν ενσωματωμένο στα μηνιαία έξοδα κίνησης των δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίοι λάμβαναν 64 ευρώ τον μήνα και ανεξαρτήτως της διενέργειας ή μη εκλογών. Συνολικά, έπαιρναν 768 ευρώ τον χρόνο, δηλαδή ανά τετραετία, που πραγματοποιούνται βουλευτικές εκλογές, λάμβαναν εκλογικό επίδομα 3.072 ευρώ.

Από την πλευρά της, η ΠΟΕ - ΟΤΑ σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε χθες τόνισε πως «οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν αποσκοπούν στο να παρεμποδίσουν την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των πολιτών, ούτε επαιτούν».

Ωστόσο, προειδοποίησε πως την αποκλειστική ευθύνη για τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν στην εκλογική διαδικασία θα την έχει η κυβέρνηση. «Απαιτούμε όμως ως κλάδος σεβασμό, όταν είναι αδιαμφισβήτητο ότι το κύριο βάρος προετοιμασίας και διεξαγωγής των εκλογών φέρουν οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Αναφερόμενος ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Γιαννίτσης, στο θέμα που δημιουργήθηκε μίλησε για «μικροεκβιασμούς» της ΠΟΕ-ΟΤΑ και υπογράμμισε ότι τα χρήματα που θα δοθούν έχουν περικοπεί από μισθούς και συντάξεις.

Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών πρόσφατα είχε αναφέρει ότι συνολικά θα διατεθούν μόνο 60 εκατ. ευρώ για εκλογικές αποζημιώσεις και ανακοίνωσε ότι θα μειωθεί ο αριθμός των δικαιούχων. Μόνο στο υπουργείο Εσωτερικών οι δικαιούχοι μειώθηκαν κατά 45%, ενώ στο υπουργείο Δικαιοσύνης σύμφωνα με πληροφορίες θα λάβουν εκλογικό επίδομα οι μισοί υπάλληλοι (από 8.000 το 2009 περίπου 4.000 το 2012).

Εγκύκλιος Ιω. Τέντε
Διώξεις στους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα απουσιάσουν αδικαιολόγητα

Με ποινικές και πειθαρχικές διώξεις απειλούνται οι δικαστικοί αντιπρόσωποι που δεν θα εμφανιστούν στις εκλογές για να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, σύμφωνα με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Οι εισαγγελικές αρχές αντιδρούν με αυστηρότητα απέναντι στο φαινόμενο του τελευταίου διημέρου να εμφανίζονται ολοένα και περισσότεροι δικαστικοί αντιπρόσωποι (κυρίως δικηγόροι και υπάλληλοι) που θέλουν να αποποιηθούν τον διορισμό τους, να επιστρέψουν το σχετικό έγγραφο (διοριστήριο) που έχουν παραλάβει και να μην πάνε στις εκλογές.

Δικαστικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η αντίδραση αυτή οφείλεται στη μεγάλη μείωση της εκλογικής αποζημίωσης και με την αιφνίδια επιβάρυνσή της με φόρους και κρατήσεις ύψους 21 έως 31%. Ο Εισαγγελέας ΑΠ Ιω. Τέντες σε εγκύκλιό του προς τους εφόρους των εκλογών (δικαστές) και τους εισαγγελείς Πρωτοδικών της χώρας, τονίζει ότι δεν πρέπει να δέχονται επιστροφές διοριστηρίων.
  
  Αναγνώσεις: 489

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2020 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ