Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία



Σας καλώ σε πνευματική συστράτευση για την υπέρβαση της κρίσης

Δημοσίευση: 01/07/2012, 09:14:50

Σε πνευματική συστράτευση για την υπέρβαση της πολυδιάστατης κρίσης που δοκιμάζει τον λαό κάλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στην ομιλία του, κατά την υποδοχή του στην κεντρική πλατεία Ομονοίας της Καστοριάς. Τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, που συνόδευε ο επιχώριος Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ, υποδέχθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο δήμαρχος της πόλης Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, Μητροπολίτες, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Δακής, Στρατιωτικές Αρχές και πλήθος πιστού λαού.

Μικρά παιδιά έραιναν τον Πατριάρχη του Γένους με άνθη ενώ οι πιστοί του φιλούσαν το χέρι και ζητούσαν την ευλογία του. Στα μπαλκόνια είχαν αναρτηθεί φωτογραφίες του Πατριάρχη ενώ κυμάτιζαν παντού ελληνικές σημαίες και εκείνες με τον δικέφαλο.
Ο Δήμαρχος Καστοριάς καλωσόρισε τον Πατριάρχη του Γένους και αναφέρθηκε στους στενούς και ακατάλυτους δεσμούς της Καστοριάς με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ξαφνικά ένας ζηλωτής μοναχός άρχισε να φωνάζει συνθήματα κατά των θεολογικών διαλόγων με τους ετεροδόξους. Ωστόσο η αντίδραση του πιστού λαού ήταν άμεση απομακρύνοντας, με την παρέμβαση και των αστυνομικών Αρχών, τον μοναχό. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνέχισε κανονικά την ομιλία του ενώ ο λαός ξέσπασε σε χειροκροτήματα για τον πνευματικό πατέρα του.

Μετά την υποδοχή στην πλατεία ο Πατριάρχης, ο επιχώριος Μητροπολίτης και οι Ιεράρχες, οι Αρχές και ο λαός μετέβησαν πεζή στον Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς όπου τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός.

 



 
  Αναγνώσεις: 433

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ