Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία



Προτάσεις για περικοπές ώστε να εξοικονομηθούν 11,6 δισ. ευρώ

Δημοσίευση: 15/07/2012, 18:58:29

Περικοπές σε συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα και μείωση του δημόσιου τομέα σχεδιάζει η κυβέρνηση, προκείμενου να εξοικονομηθούν τα 11,6 δισ. ευρώ για τη διετία 2013 - 2014.

Η τρόικα έχει ξεκαθαρίσει ότι τα μέτρα θα πρέπει να είναι λίγα και υψηλής απόδοσης. Μάλιστα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έστειλε μήνυμα στα επιτελεία των υπόλοιπων υπουργείων να κάνουν προτάσεις για περικοπές γιατί διαφορετικά θα γίνουν οριζόντιες μειώσεις.

Στο μεταξύ, κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με τους υπουργούς της κυβέρνησης θα έχει τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, προκείμενου να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την περικοπή δαπανών.

Στις προτάσεις του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών περιλαμβάνεται μείωση των συντάξεων από 2.400 ευρω και πάνω, μείωση στις αποδοχές ανώτατων διοικητικών στελεχών, και εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ.

Από το πλαφόν των 2.400 ευρώ στις συντάξεις εκτιμάται ότι θα προκύψει όφελος στον προϋπολογισμό ένα δισ. ευρώ.

Από τη διοικητική μεταρρύθμιση αναμένεται να προκύψουν εξοικονομήσεις δύο δισ. ευρώ από τη μείωση υπηρεσιών του δημοσίου, την κατάργηση ή συγχώνευση φορέων και τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το ερώτημα είναι αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε μαζικά λουκέτα και απολύσεις.

Ακόμα, εξετάζεται η περικοπή κοινωνικών επιδομάτων ή ακόμα και η κατάργηση αρκετών εξ αυτών. Από τις περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα αναμένεται να προκύψει εξοικονόμηση 3 δισ. ευρώ. Μάλιστα, το ΔΝΤ έχει προτείνει να συγκεντρωθούν όλα τα επιδόματα σε ένα, που θα δίνεται στο 20% των πολιτών που ανήκουν στον φτωχό πληθυσμό.

Στα μέτρα μικρότερης απόδοσης περιλαμβάνεται η συμμετοχή των φοιτητών στην πληρωμή των συγγραμμάτων.



 
  Αναγνώσεις: 417

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ