Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΣφοδρές αντιδράσεις από τα συνδικάτα για τις παρεμβάσεις σε κατώτερο μισθό και εισφορές

Δημοσίευση: 11/09/2012, 11:36:57

Η κυβέρνηση ετομάζει «πραξικομηματική νομοθετική παρέμβαση» στο θεσμό των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και του κατώτατου μισθού, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, προναγγέλοντας απεργιακές κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που τελικώς υλοποιηθούν οι συγκεκριμένες προτάσεις. 


Ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας, επισημαίνει η ΓΣΕΕ, «προαναγγέλλει νομοθετικές παρεμβάσεις κατ΄ επιταγή των μνημονιακών εντολών, παρεμβάσεις ύφεσης και ανεργίας, ευθέως αντισυνταγματικές και αντικοινωνικές όπως η κατάργηση των ΣΣΕ και της  εργοδοτικής συμμετοχής σε ΟΕΚ-ΟΕΕ».

Αυτές οι πολιτικές, σημειώνει, «είναι πραξικοπηματικές, άδικες και αναποτελεσματικές [...] και την κοινωνία εξαθλιώνουν και την οικονομία βυθίζουν στην ύφεση και την κρίση».

Η ΓΣΕΕ απορρίπτει κατηγορηματικά τη νέα κυβερνητική παρέμβαση «για τη νομοθετική ρύθμιση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων στον ιδιωτικό τομέα και την κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, καθώς και την πρόθεση κατάργησης του όποιου εργατικού δικαιώματος έχει απομείνει, με πολιτικές που ακυρώνουν προεκλογικές εξαγγελίες αλλά και συνταγματικές και ευρωπαϊκές συνθήκες και προβλέψεις».

Η ΓΣΕΕ συνεχίζει λέγοντας ότι «ο υπουργός Εργασίας προαναγγέλλει μειώσεις μισθών αλλά και εργοδοτικών εισφορών χωρίς ωστόσο να υπάρχει σχέδιο για την κάλυψη των απωλειών των ασφαλιστικών ταμείων που βουλιάζουν μέρα με την ημέρα. Το μόνο σχέδιο που έχει η Κυβέρνηση είναι να "στηρίζει" τα Ταμεία περικόπτοντας από τους συνταξιούχους μέρος ακόμη και αυτής της πενιχρής σύνταξής τους.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, ο κ. Βρούτσης, μιλώντας από το βήμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ανακοίνωσε επιπλέον μείωση κατά 3,9% της εργοδοτικής ασφαλιστικής εισφοράς. Πλέον, συνολικά, η μείωση φτάνει το 5%, αφού είχε προηγηθεί ανακοίνωση για μείωση κατά 1,1% που προκύπτει από την κατάργηση της καταβολής εισφορών υπέρ ΟΕΚ-ΟΕΕ.

Τέλος, η ΓΣΕΕ υπογραμμίζει ότι «η κυβερνητική πρακτική που στοχοποιεί σχεδόν αποκλειστικά μισθωτούς και συνταξιούχους θα βρει απέναντί της την κοινωνία και τα συνδικάτα και θα απαντηθεί απεργιακά, άμεσα και δυναμικά».
  
  Αναγνώσεις: 222

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2020 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ