Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΣύγκρουση συνδικάτων – κυβέρνησης στην Ιταλία

Δημοσίευση: 12/09/2012, 09:45:39

«Να μην κάνουν θυσίες μόνον οι εργαζόμενοι για την ανάπτυξη», ζήτησε η γραμματέας του μεγαλύτερου ιταλικού συνδικάτου, Cgil, Σουζάνα Καμούσο, κατά την συνάντηση της ιταλικής κυβέρνησης με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας.

Όλα τα συνδικάτα ζήτησαν από τoν Iταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι, να μειωθεί η φορολόγηση των αποδοχών των εργαζομένων, με ιδιαίτερη αναφορά στον δέκατο τρίτο μισθό και στα πριμ παραγωγικότητας.

Τα ιταλικά συνδικάτα επέμειναν επίσης, στην ανάγκη νέων κανόνων που να διασφαλίζουν την νομιμότητα και την αποτελεσματική καταπολέμηση της διαφθοράς, «διότι είναι αναμφισβήτητο ότι η παραγωγικότητα εξαρτάται και από τα βασικά αυτά στοιχεία».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο υπουργός οικονομικής ανάπτυξης, Κοράντο Πάσερα, απάντησε ότι «υπάρχουν περιθώρια για μισθολογικές αυξήσεις, αλλά είναι κάτι που συνδέεται άμεσα με το κυριότερο ζητούμενο: την αύξηση της παραγωγικότητας μέσω ανοιχτού διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους».

«Πρέπει να κάνουμε γρήγορα. Μέσα σε ένα μήνα, πριν την επόμενη ευρωπαϊκή σύνοδο του Οκτωβρίου, πρέπει να έχουν υπογραφεί οι σχετικές συμφωνίες, διότι η Ευρώπη μας κοιτάζει, παρακολουθεί το τι κάνουμε», υπογράμμισε, από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Μάριο Μόντι.

Στο μεταξύ, οι 550 εργάτες της βιομηχανίας αλουμινίου του Πόρτο Βέζμε, που διαδήλωσαν τη Δευτέρα στο κέντρο της Ρώμης, επέστρεψαν στην Σαρδηνία.

Επί τέσσερις ώρες κατέλαβαν το πλοίο που τους μετέφερε στην πρωτεύουσα του νησιού, Κάλιαρι, ενώ, αμέσως μετά, προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από την περιφέρεια της Σαρδηνίας. Ανακοίνωσαν ότι «θα συνεχίσουν να υιοθετούν, κάθε μέρα, μια νέα μορφή διαμαρτυρίας, διότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την κατάληξη των διαπραγματεύσεων που οργανώθηκαν στο υπουργείο οικονομικής ανάπτυξης».

Το μόνο που επετεύχθη είναι να αναβληθεί, μέχρι την πρώτη Νοεμβρίου, το οριστικό κλείσιμο της βιομηχανίας. Χωρίς, όμως, κάποια δεσμευτική πρόταση για την αγορά της από κάποια πολυεθνική. Η αμερικάνική εταιρία Alcoa - η μέχρι τώρα ιδιοκτήτρια - βιάζεται να μεταφερθεί στην Σαουδική Αραβία, και η ίδια η δημόσια τηλεόραση, Rai, χαρακτηρίζει πλέον την Σαρδηνία «περιοχή βυθισμένη στην απελπισία της ανεργίας».
 

  
  Αναγνώσεις: 208

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2020 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ