Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΠαρατείνονται έως τις 30 Ιουνίου 2013 οι συμβάσεις για τη μεταφορά μαθητών

Δημοσίευση: 13/09/2012, 09:08:29

Σύσκεψη με θέμα την μεταφορά μαθητών πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Στη σύσκεψη παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης, Γεώργιος Ίτσιος, η Αντιδήμαρχος Δίου - Ολύμπου, Μαρία Τσιμήτρη, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διοικητικού - Οικονομικού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Χριστίνα Καλαϊτζίδου, η Προϊσταμένη του Τμήματος Προμηθειών της Διεύθυνσης Διοικητικού - Οικονομικού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Θωμαή Πιπερίδου, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, Ιωάννης Καζταρίδης, υπάλληλοι των Δήμων Κατερίνης και Δίου - Ολύμπου, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Κατερίνης "ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ", Γεώργιος Καββαθέας, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Πιερίας "Eurotaxi", Εμμανουήλ Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος του Σωματείου Αγοραίων Ταξί Πιερίας, Ελευθέριος Τσαρέλας.

Βάση της αρ. 171/5-9-12 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της αρ. 47/6-9-12 ερμηνευτικής εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών, οι υπάρχουσες συμβάσεις με τους μεταφορείς θα παραταθούν έως τις 30/6/13 με παράλληλη υποχρεωτική απομείωση του κόστους σε ποσοστό τουλάχιστον 17% μετά από συνεννόηση με τους μεταφορείς και τα τυχόν νέα δρομολόγια, θα τα αναθέσουν οι Περιφέρειες με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κατόπιν διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης, με κόστος το οποίο δεν θα υπερβαίνει τις προβλέψεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου" δηλαδή της απομείωσης του κόστους σε ποσοστό τουλάχιστον 17%.

Επιπλέον, η ερμηνευτική εγκύκλιος του Υπουργείου επισημαίνει ότι: "οι διαγωνισμοί των Δήμων δεν αναβάλλονται, ματαιώνονται ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο επηρεάζονται από τις διατάξεις της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά αντιθέτως οι δήμοι οφείλουν να συνεχίσουν τις ήδη δρομολογημένες διαδικασίες μέχρι την ολοκλήρωσή τους".

Ωστόσο, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θέλοντας να συμβάλλει το μέγιστο δυνατό στην αμεσότερη εξυπηρέτηση των μαθητών με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, προτίθεται να προβεί στη σύναψη όλων των σχετικών συμβάσεων νέων και παρατεινόμενων, αφού προηγουμένως συγκεντρώσει και επεξεργαστεί τα στοιχεία που θα αποστείλουν οι Δήμοι του νομού, από όπου και θα προκύψει ποιες συμβάσεις θα παραταθούν, μειωμένες βάση νόμου κατά 17% και ποιες συμβάσεις θα συναφθούν εκ νέου με την αντίστοιχη προβλεπόμενη μείωση.

 

  
  Αναγνώσεις: 226

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2020 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ