Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία



Φόβοι για χάος στη Μέση Ανατολή

Δημοσίευση: 14/09/2012, 09:07:09

Εκτός ελέγχου φαίνεται να βαίνει το κύμα «αγανάκτησης» του μουσουλμανικού αραβικού κόσμου απέναντι στην αμερικάνικη ταινία-ύβρης για το Ισλάμ. Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίες των τεσσάρων τελευταίων ημερών εξελίσσονται σε τζιχάντ- ιερό πόλεμο κατά των απίστων της Δύσης- στον οποίο ήδη τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

"Εμπόλεμη ζώνη" οι δρόμοι του Καΐρου και της Υεμένης

Με τελευταίο θύμα έναν διαδηλωτή στην Υεμένη και δεκάδες τραυματίες σε Κάιρο, Λιβύη, Τυνησία και Πακιστάν, οι φανατικοί Μουσουλμάνοι υποκινούμενοι από την Αλ Κάιντα και άλλες εξτρεμιστικές ισλαμιστικές οργανώσεις, ετοιμάζουν σήμερα- αμέσως μετά την προσευχή της Παρασκευής- νέες διαδηλώσεις εναντίον των Αμερικανικών πρεσβειών στις Αραβικές πρωτεύουσες.
Μπροστά στο αυξανόμενο μουσουλμανικό κύμα βίας, η Χίλαρυ Κλίντον προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτό το βίντεο και ότι η ταινία «Η αθωότητα των Μουσουλμάνων» είναι «αηδιαστική και κατακριτέα που σκοπό έχει « να δυσφημίσει μια μεγάλη θρησκεία και να προκαλέσει οργή".
Παρόλα αυτά, μετά το θάνατο του πρεσβευτή των ΗΠΑ σε έπίθεση ενόπλων, το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό έδωσε εντολή να κατευθυνθούν δυο πλοία στις λιβυκές παράλληλα με την ανάπτυξη 50 πεζοναυτών στα προξενεία των ΗΠΑ σε όλη τη χώρα.
Μετά την οργή και τα πρωτοφανή επεισόδια που προκάλεσε στον Αραβικό κόσμο η αμερικανική αντι-Ισλαμική ταινία «Η αθωότητα των Μουσουλμάνων» η Youtube.com – όπου ανέβηκε το επίμαχο απόσπασμα – αποφάσισε να μπλοκάρει τις υπηρεσίες της σε Αίγυπτο και Λιβύη, μέχρι νεωτέρας.

Επιπλέον, οι αφγανικές αρχές διέταξαν να μην επιτρέπεται η πρόσβαση στον ιστότοπο YouTube επ' αόριστον, ώστε οι Αφγανοί να μην μπορούν να δουν την αμερικανική αντι-ισλαμική ταινία που προσβάλλει τον προφήτη Μωάμεθ.

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα της ταινίας "Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων" , η οποία παρουσιάζει τον προφήτη να έχει σεξουαλικές σχέσεις με μια γυναίκα, την ώρα που για πολλούς μουσουλμάνους είναι βλασφημία ακόμη και να εικονίζεται το πρόσωπο του προφήτη. Παράλληλα, όλοι οι μουσουλμάνοι παρουσιάζονται ως βίαιοι και αδαείς, που ακολουθούν δουλικά τον Μωάμεθ.
 



 
  Αναγνώσεις: 463

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ