Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΣτη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας για τη ΔΕΘ, μιλά το Σάββατο στο «Ι.Βελλίδης»

Δημοσίευση: 15/09/2012, 07:45:23

Την ανάγκη να οργανώσει η κοινωνία την αντίσταση της απέναντι στη ραγδαία λαίλαπα των μέτρων και την αλληλεγγύη προς τις ομάδες του πληθυσμού που τη χρειάζονται, επισήμανε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους σωματείων εργαζομένων και άλλων κοινωνικών φορέων, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπου συναντήθηκε με τον πρύτανη Γιάννη Μυλόπουλο και τους αντιπρυτάνεις, Γιάννη Παντή, Δέσπω Λιάλιου και Σοφία Κουϊδου, και το δημαρχείο, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Αβραμόπουλο και αντιδημάρχους.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ζούμε την αποδιάρθρωση όσων θεωρούσαμε δεδομένα τις τελευταίες δεκαετίες και οι κυβερνώντες θεωρούν «μεταρρυθμίσεις» το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, θεωρούν «διαρθρωτικές αλλαγές» την κατάργηση του κράτους πρόνοιας, την εμπορευματοποίηση βασικών αγαθών, το τσάκισμα των εργαζομένων και του κοινωνικού ιστού.

Ο κ. Τσίπρας καταλόγισε στην κυβέρνηση «αλαζονική συμπεριφορά» απέναντι στα πανεπιστήμια και την κάλεσε να σταματήσει τις συκοφαντικές επιθέσεις και τη «ρεβανσιστική εμμονή» της για την εφαρμογή ενός νόμου που δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Σε ό,τι αφορά στην Αυτοδιοίκηση σημείωσε πως το πρόβλημα είναι η «ετεροδιοίκηση», καθώς έχει αρμοδιότητες, αλλά δεν έχει τους απαραίτητους πόρους.

Το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί την 77η ΔΕΘ. Στις 7 το απόγευμα θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης», όπου θα παρουσιάσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της χώρας. Στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής ο κ. Τσίπρας θα δώσει συνέντευξη Τύπου στον ίδιο χώρο. 
  Αναγνώσεις: 276

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2020 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ