Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία



Ενστάσεις για τις αυστηρότερες ποινές στα αδικήματα παράνομων μεταναστών

Δημοσίευση: 19/09/2012, 09:00:56

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εξαγγελθείσα κυβερνητική ρύθμιση, βάσει της οποίας οι παραβατικές συμπεριφορές των παράνομων μεταναστών θα εντάσσονται σε αυστηρότερο ποινολόγιο.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι στόχος της ρύθμισης αυτής είναι η αποτροπή εισόδου νέων παράνομων μεταναστών, ωστόσο νομικοί διατυπώνουν ενστάσεις ως προς την σκοπιμότητα της θέσπισης ενός ακόμη ιδιώνυμου αδικήματος για την αντιμετώπιση, μάλιστα, σοβαρών ζητημάτων που συνδέονται με την ασφάλεια των πολιτών.

Το «πράσινο φως» δόθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, καθιστώντας σαφή την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει στη Βουλή σχετική διάταξη.

Στο άκουσμα όμως της επίμαχης ρύθμισης νομικοί εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους για την αναγκαιότητα που εξυπηρετεί, με το δεδομένο ότι ήδη στο νομικό μας οπλοστάσιο υπάρχουν σαφείς και ρητές διατάξεις που τιμωρούν την παράνομη είσοδο μεταναστών στη χώρα μας.

Ορισμένοι, μάλιστα, αποδίδουν και «ρατσιστική διάσταση» στην προωθούμενη ρύθμιση.

Η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, για παράδειγμα, κάνει λόγο για «υιοθέτηση  ακροδεξιού τύπου ρατσιστικών διακρίσεων» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «συνεχίζει την επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και ρίχνει νερό στο μύλο της ξενοφοβίας που προωθεί η Χρυσή Αυγή σε βάρος των μεταναστών».
 



 
  Αναγνώσεις: 462

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ