Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία



Αλ. Τσίπρας: Η βουλή «εξορίζεται»-Θα κυβερνούν οι τροϊκανοί

Δημοσίευση: 19/11/2012, 21:45:51

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της με αφορμή τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.



«Ο κ. Σαμαράς όταν έλεγε ότι αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα, έλεγε τη μισή αλήθεια. Εννοούσε ότι θα είναι τα τελευταία που θα ψηφιστούν στη βουλή, διότι η βουλή ‘ εξορίζεται ‘ από την πολιτική ζωή του τόπου. Δεν μπαίνει απλά στο περιθώριο, καταργείται η λειτουργία της», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Πλέον οι τροϊκανοί επίτροποι με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, σαν αυτές που αποφασίστηκαν χθες, θα κυβερνούν ερήμην των συσχετισμών και των διαδικασιών στο ελληνικό κοινοβουλίου».

«Δυόμισι μήνες ''θαμμένη'' η πρόταση για εξεταστική»

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην πρόταση του κόμματος για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πως έφτασε η χώρα στο μνημόνιο: «Την έχουν ''θαμμένη'' σε κάποια συρτάρια 2,5 μήνες τώρα και πληροφορούμαστε ότι θα την φέρουν προς συζήτηση ταυτόχρονα με μια πρόταση που θα βγάλουν ως ταχυδακτυλουργοί από τα μανίκια τους και θα αφορά στο ίδιο θέμα χωρίς όμως να συγκεκριμενοποιεί ευθύνες».

Απαντώντας σε ερώτηση του Real.gr, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία που φημολογείται ότι θα ληφθεί από άλλες πολιτικές δυνάμεις για έτερη πρόταση για σύσταση εξεταστικής, ως πρωτοφανή απαξίωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

«Απαιτούνται 60 βουλευτές για την κατάθεση μίας πρότασης και 120 για τη σύστασή της. Τι θα γίνει αν και οι δύο προτάσεις πάρουν από 120 ψήφους; Πρόκειται για διαδικασία απαξίωσης», είπε, σημειώνοντας ότι «εμείς δεν κάναμε κανένα κολπάκι»…

Σημειώνοντας ότι οι αιτίες δεν είναι αόριστες, ούτε απροσδιόριστες και πως οι ευθύνες –πολιτικές και όποιες άλλες- πρέπει να αποδοθούν σε συγκεκριμένα άτομα που τις φέρουν, ο κ.Τσίπρας τόνισε για τους βουλευτές του κόμματός του ότι «δεν θα γίνουμε κομπάρσοι σε διαδικασία συγκάλυψης», αποδίδοντας ευθύνες ως προς τη διαδικασία (και την καθυστέρηση συζήτησης της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ που έχει κατατεθεί από τον Σεπτέμβριο) και στον Πρόεδρο της Βουλής Εξάγγελο Μεϊμαράκη.

Κατέληξε λοιπόν, πως μπορούν να κατατεθούν οποιεσδήποτε προτάσεις, αλλά αυτή του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συζητηθεί πρώτη και εφόσον συγκεντρώσει 120 ψήφους, να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή.




Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας άφησε αιχμές και για την στάση που κρατά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Προχωρούν λοιπόν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου λες και η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου, σε πολιορκία. Αναρωτιέμαι αν αυτός ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει άποψη για όλα αυτά, που υπογράφει αυτές τις πράξεις. Και αναρωτιέμαι που μπορεί να οδηγηθεί η χώρα και η δημοκρατία σε αυτό τον τόπο, διότι φαίνεται ότι το μόνο που τους νοιάζει είναι να μην διαλυθούν τα κόμματα που κυβερνούν, τα κόμματά τους, μια ώρα αρχύτερα και δεν τους απασχολεί αν διαλύουν την δημοκρατία και την ίδια την κοινωνία».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το κόμμα του θα είναι ο νικητής των επόμενων εκλογών και επανέλαβε τη θέση του για κατάργηση του Μνημονίου, διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, τονίζοντας ότι αυτή είναι η μόνη ενδεδειγμένη πολιτική, απέναντι στην πολιτική της υποτέλειας. Θα τα καταφέρουμε, αν έχουμε τον λαό μαζί μας, είπε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας με ικανοποίηση ότι ήδη, στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν γίνει 550 ανοιχτές συνελεύσεις με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων πολιτών. Επίσης, ο κ. Τσίπρας επέμεινε ιδιαίτερα στα δημοκρατικά χαρακτηριστικά του ενιαίου κόμματος, με την ελεύθερη έκφραση και την κατοχύρωση της αντίθετης άποψης στο νέο καταστατικό, αλλά και με σεβασμό στις αποφάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καθιερώσει τον θεσμό δημοψηφισμάτων στο κόμμα για τη λήψη αποφάσεων στα μεγάλα θέματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι στόχος δεν είναι να μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια γραφειοκρατική νομεγκλατούρα ηγεσιών και συνιστωσών, αλλά σε ένα πλατύ λαϊκό δημοκρατικό σχήμα, που θα στηρίζεται στα μέλη και στον κόσμο.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πολιτική συμμαχιών, ο κ. Τσίπρας είπε ότι το κόμμα του απευθύνεται πρωτίστως στις προοδευτικές αριστερές δυνάμεις και επιδιώκει συνεργασία με αυτές τις δυνάμεις, σημειώνοντας ότι νοιώθει στενάχωρα όταν η κριτική του ΚΚΕ γίνεται από δεξιά, όπως πρόσφατα η κ. Παπαρήγα στη Βουλή που εμφανίστηκε στην ίδια γραμμή με την ατζέντα Σαμαρά.



 
  Αναγνώσεις: 426

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ