Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία



Ευρωπαϊκή «σφραγίδα» για το νέο φορολογικό

Δημοσίευση: 12/12/2012, 09:36:28

«Αρωμα» Βρυξελλών θα έχει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς οι βασικές του αρχές θα παρουσιαστούν στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης οι οποίοι συνεδριάζουν αύριο στην πρωτεύουσα του Βελγίου. Στη συνέχεια, το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.


Στις χθεσινές τηλεφωνικές συνομιλίες των τριών πολιτικών αρχηγών, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ διατήρησαν τις επιφυλάξεις τους για σειρά άρθρων και γνωστοποίησαν ότι θα τις αναλύσουν κατά τη συζήτησή τους στην αρμόδια Επιτροπή του Κοινοβουλίου
Πάντως, χαρακτηριστικό της δυστοκίας της κυβέρνησης όσον αφορά την οριστικοποίηση των τελικών ρυθμίσεων για τη φορολογία εισοδήματος μισθωτών, συνταξιούχων και ελεύθερων επαγγελματιών είναι το γεγονός ότι στις χθεσινές τηλεφωνικές συνομιλίες των πολιτικών αρχηγών, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ διατήρησαν τις επιφυλάξεις τους για σειρά άρθρων και γνωστοποίησαν ότι θα τις αναλύσουν κατά τη συζήτησή τους στην αρμόδια Επιτροπή του Κοινοβουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης είχαν τηλεφωνικές επαφές τόσο με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά όσο και με τον υπουργό Οικονομικών.

Ειδικότερα, ενώ όλοι περίμεναν το σχέδιο νόμου να πάρει τον δρόμο για τη Βουλή την Τρίτη ή το αργότερο το πρωί της Τετάρτης, χθες το βράδυ έγινε γνωστό πως ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος αναχωρεί το απόγευμα για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στο αυριανό κρίσιμο Eurogroup, θα έχει στις αποσκευές του το τελικό κείμενο του φορολογικού νομοσχεδίου.

Ο υπουργός θα το παρουσιάσει στους Ευρωπαίους ομολόγους του για τυχόν «παρατηρήσεις», όπως χαρακτηριστικά λένε στο οικονομικό επιτελείο, και αναμένεται να το καταθέσει στη Βουλή μεθαύριο Παρασκευή.

Εξάλλου, στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαν χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Βενιζέλος προειδοποίησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το φορολογικό νομοσχέδιο κατατίθεται στο Κοινοβούλιο με ευθύνη της κυβέρνησης.

Το ΠΑΣΟΚ, όπως εξήγησε ο κ. Βενιζέλος στους συνομιλητές του, επιφυλάσσεται καθώς δεν έχει ενημερωθεί για την τελική μορφή των διατάξεων που κατατίθενται και θα διατυπώσει τις απόψεις του στην αρμόδια επιτροπή και στην Ολομέλεια της Βουλής. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Κουβέλης.

Πλέον αναμένεται με ενδιαφέρον η στάση των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της συζήτησης του επίμαχου νομοσχεδίου, το οποίο βάσει Μνημονίου πρέπει να φέρει πρόσθετα έσοδα στα κρατικά ταμεία κοντά στα 3 δισ. ευρώ στη διετία 2013-2014.

Κριτική από την ΟΚΕ
Επίσης, έντονη κριτική στις νέες φορολογικές ρυθμίσεις ασκεί η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ), επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή της ότι «για άλλη μια φορά δεν προβλέπουν τίποτα για τον σχεδιασμό και την οργάνωση άμεσης και αποτελεσματικής δράσης για διεύρυνση της φορολογικής βάσης, καταπολέμηση της εκτεταμένης φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής και για αυστηρό έλεγχο συναλλαγών, οικονομικών δραστηριοτήτων και επιχειρήσεων με offshore εταιρείες».
 



 
  Αναγνώσεις: 463

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ