Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία



Δ.Σ Κατερίνης: Υπό διωγμό η Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δημοσίευση: 31/01/2013, 12:05:25

Ομόφωνη καταδίκη για το ένταλμα σύλληψης του Δημάρχου Πύδνας – Κολινδρού και του επικεφαλής της αντιπολίτευσης

Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κατερίνης.

Ανοίγοντας τη συνεδρίαση ο Δήμαρχος κ. Σάββας Χιονίδης αναφέρθηκε στο ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε ο εισαγγελέας και εκκρεμεί εις βάρος του Δημάρχου Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλη Πολύζου και του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Βαγγέλη Λαγδάρη υπογραμμίζοντας πως συμπαρίσταται στους δύο αιρετούς και στο πρόσωπό τους σε όλους αυτούς που τρεις μέρες τώρα αγωνίζονται στους δρόμου, οι οποίοι απλώς έκαναν το πολιτικό και κοινωνικό τους καθήκον.

Παίρνοντας το λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Νίκος Μηλιώτης εξέφρασε τη στήριξή του στους κ.κ. Πολύζο και Λαγδάρη, σημειώνοντας ωστόσο πως στο θέμα το διοδίων παρατηρείται μία έντονη υπερβολή από την πλευρά τόσο της αστυνομίας αλλά και των δικαστικών αρχών. «Το θέμα είναι σοβαρό και παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις» είπε κάνοντας λόγο για κατάχρηση εξουσίας.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής κ. Καραφουλίδης ανέφερε πως «όπως φαίνεται τα «συμφέροντα» έχουν εξαγριωθεί. Το θέμα πλέον δεν μπορεί να λυθεί με τακτικισμούς». Πρότεινε επίσης να γίνει κλιμάκωση του αγώνα με μπροστάρη το Δήμαρχο Κατερίνης.

Ο κ. Μάντζιος πρότεινε από την πλευρά του να διακοπεί η συνεδρίαση και να μεταβούν όλοι μαζί στα διόδια ως ένδειξη συμπαράστασης στο λαό της βόρειας Πιερίας. Επίσης πρότεινε τη σύγκληση ενός έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή εκπροσώπων και από τους τρεις δήμους, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο πιερικό μέτωπο.

Η συζήτηση εκ των υστέρων επικεντρώθηκε στην σημερινή συνάντηση που θα έχει ο Δήμαρχος και οι βουλευτές του Νομού και στο πώς θα πρέπει να «διαπραγματευτεί» με την «άλλη πλευρά» ο Δήμαρχος Κατερίνης.

Να φύγουν τα ΜΑΤ από το Αιγίνιο και να ανοίξει ο δρόμος και μετά να ακολουθήσει η συζήτηση με τον αρμόδιο Υπουργό είπε ο κ. Καραφουλίδης.

Από την πλευρά του ο κ. Μηλιώτης πρότεινε να μην υπάρξει αδιαλλαξία αλλά αντίθετα να καθίσουν όλοι αύριο στο τραπέζι και μετά από συζήτηση να βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

«Να φύγουν τα ΜΑΤ και μετά να συζητήσουμε. Υπάρχει μεγαλύτερο επιχείρημα για εσάς από την στήριξη 100.000 και πλέον κόσμου;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μάντζιος.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Μαλτζάρης ζήτησε στην σημερινή συζήτηση να μην συζητηθούν μεμονωμένα τα διόδια του Αιγινίου αλλά σε συνδυασμό με αυτά της Λεπτοκαρυάς.

Ο κ. Σατραζέμης, από την πλευρά του τάχθηκε υπέρ των προτάσεων που είχε καταθέσει ο Δήμαρχος Κατερίνης για τα διόδια τονίζοντας ωστόσο πως «την αποκλειστική ευθύνη για την σημερινή κατάσταση την έχει η ίδια η πολιτεία, αφού μετά από 4 Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης, φάνηκε καταπληκτικά ανίκανη να ολοκληρώσει δύο οδικούς άξονες και μία σιδηροδρομική γραμμή».

Τέλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σάκης Γκούνας τόνισε πως στόχος της σημερινής συνάντησης είναι η αναστολή λειτουργίας του Αιγινίου και η μείωση του αντιτίμου της Λεπτοκαρυάς μέχρι να ολοκληρωθεί το παράπλευρο δίκτυο στην Πιερία.
 



 
  Αναγνώσεις: 535

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ