Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία



Σε αναζήτηση καλύτερης μοίρας 10.200 εκπαιδευτικοί στην Κύπρο

Δημοσίευση: 03/03/2013, 12:42:45

Τους 10.200 έφθασαν οι εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα, οι οποίοι επιζητούν διορισμό στα κυπριακά σχολεία. Πριν από πέντε χρόνια οι εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα δεν υπερέβαιναν τους μισούς.

Σύμφωνα με τους καταλόγους διοριστέων για το 2013 , που δημοσιοποίησε η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΕΕΥ) σχεδόν ένας στους τέσσερις εκπαιδευτικούς, που βρίσκονται στον κατάλογο, είναι από την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι στην Κύπρο, οι διορισμοί γίνονται ακόμη με κατάλογο και όχι με εξετάσεις.

Με τα εφετινά στοιχεία στη δημοτική εκπαίδευση οι δάσκαλοι από την Ελλάδα φθάνουν στο 24%, στην μέση εκπαίδευση οι καθηγητές ανέρχονται στο 26,5%. Μόνο στη μέση τεχνική εκπαίδευση το ποσοστό των εξ Ελλάδος είναι μονοψήφιο (6,5%).

Στους πίνακες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν εγγραφεί 1698 παιδαγωγοί από την Ελλάδα. Στον κατάλογο των δασκάλων 849 άλλοι 764 είναι νηπιαγωγοί .

Στη μέση εκπαίδευση η πλειονότητα των ελλήνων καθηγητών είναι φιλόλογοι. Πολλοί από τους υποψηφίους έχουν ειδικότητα τις ξένες γλώσσες. Ιδιαίτερα, στον κατάλογο των Ιταλικών οι υποψήφιοι από την Ελλάδα φθάνουν το 62% και είναι περισσότεροι από τους Κυπρίους συναδέλφους τους.

Πηγή: http://www.skai.gr/



 
  Αναγνώσεις: 479

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ