Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία



Σόιμπλε: Μας ζηλεύουν, όπως τους καλούς μαθητές. Οι κύπριοι θα βιώσουν μια δύσκολη περίοδο

Δημοσίευση: 26/03/2013, 09:52:31

"Είναι πάντα έτσι, είναι σαν μια τάξη (στο σχολείο), όταν αυτός που έχει μερικές φορές καλύτερα αποτελέσματα, όσοι έχουν λίγο μεγαλύτερη δυσκολία, είναι λίγο ζηλιάρηδες", δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση ZDF, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την κριτική που πολλαπλασιάζεται κατά της Γερμανίας, κυρίως στη νότια Ευρώπη.

Παράλληλα, αντέκρουσε τις κατηγορίες περί του κακού γερμανού λέγοντας ότι "δεν είναι έτσι" και όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι Γερμανοί ανέλαβαν τις ευθύνες τους και ότι οι γερμανοί φορολογούμενοι συμμετείχαν στα διάφορα πακέτα οικονομικής ενίσχυσης για τις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

"Αυτή η αλληλεγγύη είναι προς το συμφέρον μας. Αλλά ο καθένας πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του. Όλοι πρέπει να θέσουν τους προϋπολογισμούς τους σε τάξη. Όλοι πρέπει να είναι οικονομικά ανταγωνιστικοί. Και όποιος αναλαμβάνει πάρα πολλούς κινδύνους πρέπει επίσης να επωμίζεται τελικά το κόστος", είπε ο κ. Σόιμπλε.

Αναφερόμενος στην Κύπρο, τόνισε πως είναι σε μία δύσκολη κατάσταση. "Οι κύπριοι θα βιώσουν μια δύσκολη περίοδο. Είναι αναπόφευκτο", είπε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

"Όταν θέλεις μεγαλύτερα επιτόκια πρέπει να πάρεις και τα επιπλέον ρίσκα", σημείωσε ενώ προσέθεσε πως "όλοι πρέπει να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και να διατηρούν σε τάξη τον προϋπολογισμό τους προκειμένου να παραμένει ανταγωνιστική η οικονομία της χώρας τους".

"Οποίος παίρνει τα μεγάλα ρίσκα πρέπει να επωμισθεί και τις απώλειες", τόνισε.

 
 



 
  Αναγνώσεις: 470

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ