Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία



Ευκαιρία εργασίας στις ΗΠΑ για έλληνες και κύπριους άνεργους

Δημοσίευση: 16/05/2013, 09:52:20

Την ευκαιρία να εργαστούν για έναν χρόνο στις ΗΠΑ άνεργοι νέοι, από χώρες όπως η Ελλάδα και η Κύπρος, δίνει το νομοσχέδιο για τη «νέα μεταναστευτική νομοθεσία», που συζητείται σε αρμόδια επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας.

Αν και δεν γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στην Ελλάδα και την Κύπρο, με βάση τροπολογία που κατέθεσε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής από τη Νέα Υόρκη Τσαρλς Σούμερ και υποστηρίζεται από τον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή από τη Νότια Καρολίνα, Λίντσεϊ Γκράχαμ, παρέχεται η δυνατότητα σε νέους επιστήμονες και σε εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών, χωρών των οποίων λιγότεροι από πέντε χιλιάδες υπήκοοι μετανάστευσαν στις ΗΠΑ κατά την περυσινή χρονιά, να εργαστούν στις ΗΠΑ για ένα έτος.

Όπως εκτιμούν στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, μέσα σ' αυτές τις χώρες συγκαταλέγονται η Ελλάδα και η Κύπρος.

Ο πρόεδρος της άτυπης επιτροπής για Προσωρινή Απασχόληση Ελλήνων στις Ηνωμένες Πολιτείες Θεόδωρος Σπυρόπουλος δήλωσε ότι αν το νομοσχέδιο γίνει τελικά νόμος θα επιτρέψει σε ομογενείς επιχειρηματίες να απασχολήσουν μεγάλο αριθμό Ελλήνων υπηκόων για έναν χρόνο.

Ως μέρος της απασχόλησής τους θα χρειάζεται να προσφέρουν μερικώς τις υπηρεσίες τους στη διδασκαλία ελληνικής γλώσσας κι αυτό θα συμβάλει στο να διατηρηθεί ζωντανή η ελληνική γλώσσα και κληρονομιά, σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, αρχική επιδίωξη ήταν η διασφάλιση της παραμονής των υποψηφίων στις ΗΠΑ για διάστημα περισσότερο από δύο χρόνια, ώστε να καλύπτονται τα πάγια έξοδα του νέου μετανάστη (αεροπορικά εισιτήρια και έξοδα εγκατάστασης). Η πρόταση του κ. Σπυρόπουλου ήταν τουλάχιστον για τρία χρόνια.
 



 
  Αναγνώσεις: 469

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ