Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία



BBC: Η Γερμανία είναι η πιο δημοφιλής χώρα στον κόσμο

Δημοσίευση: 23/05/2013, 17:51:10

Μπορεί στην Ελλάδα η δημοτικότητα να καταγράφει αρνητικά ποσοστά, ωστόσο, όπως προκύπτει από έρευνα του BBC, η Γερμανία είναι η δημοφιλέστερη χώρα του κόσμου

Στην έρευνα, η οποία διενεργήθηκε από τις εταιρείες GlobeScan και PIPA για λογαριασμό της Διεθνούς Υπηρεσίας του BBC, ζητούνταν να βαθμολογηθεί η θετική και η αρνητική επιρροή 16 μεγάλων κρατών.

Όπως προέκυψε, η χειρότερη άποψη της πλειονότητας των ερωτηθέντων διαπιστώθηκε για το Ιράν, ενώ το 56% των 26.000 ερωτηθέντων δήλωσε ότι βλέπει την Γερμανία ως μια «κατά βάση θετική» επιρροή στον κόσμο.

Το 2012 στην πρώτη θέση είχε βρεθεί η Ιαπωνία και το 2011 και πάλι η Γερμανία, αλλά με ποσοστό 61%. Στην δεύτερη θέση βρίσκονται ο Καναδάς και η Βρετανία, με 55%.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Γερμανία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Γκάνα, όπου το 84% των ερωτηθέντων θεωρεί θετική την παγκόσμια επιρροή της. Υψηλή δημοφιλία καταγράφεται για την Γερμανία και μεταξύ των Γάλλων, με 81%, καθώς και μεταξύ των Αυστριακών, με 76%.

Ωστόσο, στην Ελλάδα η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, ένα 52%, έχει αρνητική εικόνα για την Γερμανία.

Το 59% του συνόλου των ερωτηθέντων θεωρεί αρνητική την επιρροή του Ιράν, το 55% έχει ανάλογη άποψη για το Πακιστάν, όπως και για τη Βόρεια Κορέα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αξιολογήθηκε ως σύνολο, δίχασε τους ερωτηθέντες. Το 49% την βαθμολόγησε θετικά. Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει το γεγονός ότι οι Γερμανοί της έδωσαν θετική αξιολόγηση σε ποσοστό 59%, 14 μονάδες χαμηλότερο από ό,τι το 2012.
 



 
  Αναγνώσεις: 470

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ