Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΠοιοι μπαίνουν στο «στόχαστρο» για την κινητικότητα

Δημοσίευση: 27/06/2013, 08:19:29

Οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση μπαίνουν στο «στόχαστρο» της νέας ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο προχωρά άμεσα σε αλλαγές του «σχεδίου Μανιτάκη». Ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει πίστωση χρόνου έως τον Σεπτέμβρη από την τρόικα, στο πλαίσιο των επαφών που θα έχει με τους επικεφαλής του κλιμακίου τις επόμενες ημέρες.

«Να είστε απολύτως σίγουροι ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και θα επιχειρήσουμε να εξασφαλίσουμε εκείνη τη χρονική άνεση που θα μας επιτρέψουν οι όποιες αλλαγές να γίνουν με αξιοκρατία και με τα σωστά κριτήρια», ανέφερε χθες ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει άμεσα να αναζητήσει επιπλέον 2.000 απολύσεις (εκτός των 2.000 απολύσεων της ΕΡΤ) ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 4.000 που έχει τεθεί από την τρόικα μέχρι το τέλος του έτους. Επίσης, θα πρέπει να αναζητήσει σε συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς και τους 12.500 υπαλλήλους που έπρεπε να έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχεδιάζουν να επικεντρωθούν στον χώρο των ΟΤΑ και της εκπαίδευσης, αφού σύμφωνα με πηγές του υπουργείου «στους τομείς αυτούς φαίνεται να υπάρχει πλεονάζον προσωπικό», καθώς τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών διαθέτουν πάνω από 300.000 υπαλλήλους. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η αξιολόγηση των δομών σε δήμους και σχολικές μονάδες, έτσι ώστε να εντοπιστεί το πλεονάζον προσωπικό.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση των δανειστών στην παράταση που θα ζητήσει ο νέος υπουργός. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα αναφέρει στους εκπροσώπους της τρόικας ότι επιθυμεί να έχει μία πίστωση χρόνου, καθώς μόλις τώρα ανέλαβε τα καθήκοντά του, ενώ «όπλο» για την έγκριση της παράτασης από τους δανειστές είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει υπερκαλύψει τον στόχο για 2.000 απολύσεις ως τον Ιούνιο με το «λουκέτο» στην ΕΡΤ, από όπου προέκυψαν 2.656 απολύσεις. 
  Αναγνώσεις: 238

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2020 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ