Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία



Εντολή Σαμαρά προς υπουργούς: Να είστε έτοιμοι για την Παρασκευή

Δημοσίευση: 14/11/2013, 08:54:13

Δεδομένου του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί με τους δανειστές, το Μαξίμου προετοιμάζεται για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων με την τρόικα που αναμένεται να επιστρέψει μετά το Eurogroup σήμερα, Πέμπτη.

Σε αυτό το κλίμα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φαίνεται ότι έδωσε εντολή στους υπουργούς να προχωρήσουν γρήγορα και αποτελεσματικά ώστε να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν προκειμένου η ελληνική πλευρά να είναι απόλυτα συνεπής στα όσα έχει δεσμευτεί.

Ο πρωθυπουργός, αμέσως μετά την επιστροφή του από το Παρίσι, όπου βρέθηκε στη δεύτερη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για την ανεργία των νέων, έκανε ένα γύρο τηλεφωνημάτων, ζητώντας να κλείσουν άμεσα οι όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» το ύφος του κ. Σαμαρά ήταν έντονο και άκρως απαιτητικό. Μάλιστα, φέρεται να μην δέχθηκε καμία δικαιολογία, καθώς ο ίδιος θεωρεί ότι πρέπει η ελληνική πλευρά να είναι απόλυτα συνεπής στα όσα έχει δεσμευθεί έναντι των πιστωτών.
 
Και αυτό, για να έχει και ίδιος ένα ισχυρό διαπραγματευτικό επιχείρημα έναντι των πιστωτών, προτάσσοντας την άποψη, ότι η Ελλάδα έχει τηρήσει απόλυτα τις δεσμεύσεις της και άρα και οι δανειστές πρέπει να πράξουν το ίδιο από την δική τους πλευρά.
 
Στις συνομιλίες που είχε ο κ. Σαμαράς, στον απόηχο των δηλώσεων κορυφαίου στελέχους του Euroworking group ότι «μας χωρίζουν μίλια και διαπραγματεύσεις» και πως η αξιολόγηση αναμένεται να τελειώσει «μετά τις διακοπές του σκι (σσ. δηλαδή τον Φεβρουάριο), απαίτησε να τον ενημερώσουν πλήρως οι υπουργοί του σε ποιο ακριβώς στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις με την τρόικα.
 
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεν θέλει να υπάρξει παράταση, καθώς μια τέτοια εξέλιξη ενισχύει το κλίμα ανασφάλειας και προκαλεί ευρύτερες συζητήσεις στο διεθνές περιβάλλον και στον κύκλο των πιστωτών για την αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα της ελληνικής κυβέρνησης.
 
Η κίνηση αυτή του πρωθυπουργού γίνεται λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις διαρροές από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη ότι υπάρχει χρόνος και πως η ελληνική πλευρά δεν βιάζεται, ενώ είναι έτοιμη και για μονομερείς ενέργειες, αλλά και τη σύγχυση που υπάρχει για το πόσο είναι τελικά το δημοσιονομικό κενό, το οποίο από 500 εκατ. ευρώ έφθασε πλέον στο ένα δισ. ευρώ και είναι άγνωστο που θα καταλήξει.

Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα στις Βρυξέλες και στο Βερολίνο δεν είναι το καλύτερο, καθώς υπάρχει η εκτίμηση στους κύκλους των πιστωτών, ότι η Αθήνα επιδεικνύει σημαντικές καθυστερήσεις στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων.



 
  Αναγνώσεις: 481

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ