Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία



Στον Λευκό Πύργο η «Αλεξάνδρειος Φλόγα»

Δημοσίευση: 06/04/2014, 12:19:39

Στον Λευκό Πύργο τερμάτισε η χθεσινή λαμπαδηδρομία που διοργανώθηκε για τον 9ο Διεθνές Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», στις αθλητικές εκδηλώσεις του οποίου δήλωσαν συμμετοχή 14.800 δρομείς.

Ο πρόεδρος του παραρτήματος Μακεδονίας - Θράκης του πανελληνίου συλλόγου παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ), Γιώργος Αυγουστίδης, συνοδευόμενος από τον Παραολυμπιονίκη Αλέξανδρο Ταξιλδάρη, ήταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος στην πορεία προς το Λευκό Πύργο, όπου την Αλεξάνδρειο Φλόγα υποδέχθηκε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος και άναψε το βωμό.

«Ο Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» έχει πλέον γίνει θεσμός για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος χαιρετίζοντας τους διοργανωτές και πρόσθεσε: « Ας μην ξεχνάμε ότι εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι του ο Μαραθώνιος ‘Μέγας Αλέξανδρος» προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο, στηρίζοντας πάνω από 20 φορείς κοινωνικής προσφοράς».

«Έχει ήδη ξεκινήσει η γιορτή! Όλοι μπορούν και όλοι πρέπει να συμμετέχουν σε τέτοιες γιορτές. Σχεδόν 15.000 άνθρωποι θα συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι υγεία, αλλά και προσφορά» δήλωσε από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του 9ου διεθνούς Μαραθωνίου «Μ. Αλέξανδρος», Δρόσος Χριστόπουλος.

Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε από τον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, όπου έγινε η αφή της Φλόγας και διερχόμενη μέσα από δήμους που συμμετέχουν στη διοργάνωση έφτασε το απόγευμα στο Λ. Πύργο, όπου θα τερματίσουν αύριο οι δρομείς και των τεσσάρων αθλητικών δρόμων της διοργάνωσης.

Κατά την άφιξη της Φλόγας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο σημείο όπου είχε χάσει τη ζωή του ο δρομέας Δημήτρης Μπουρνουσούζης στον 2ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, η λαμπαδηδρομία σταμάτησε για λίγα λεπτά και τοποθετήθηκε πλακέτα στη μνήμη του αδικοχαμένου δρομέα.

Στην τελετή υποδοχής της Φλόγας στον Λ. Πύργο παρέστησαν επίσης, ο Β’ αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Θανάσης Βασιλειάδης, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αρβανίτης και ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Φάνης Παπάς.

Περίπου 500 μέλη πολιτιστικών συλλόγων χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, παρουσιάζοντας ένα μοναδικό θέαμα, υπό την αιγίδα της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων του νομού Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων της διοργάνωσης.

Η «Αλεξάνδρειος Φλόγα» παραμείνει αναμμένη μέχρι τον τερματισμό και του τελευταίου δρομέα που θα συμμετάσχει στους σημερινούς αγώνες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



 
  Αναγνώσεις: 514

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ