Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία



Με δέκα παίκτες η Εθνική πήρε ισοπαλία από την Ιαπωνία και ελπίζει στην πρόκριση

Δημοσίευση: 20/06/2014, 09:09:23

Η Εθνική ομάδα έπαιζε με δέκα παίκτες από 38' (αποβολή του Κατσουράνη), αλλά με παίκτες μαχητές κατάφερε να αντέξει και να πάρει την ισοπαλία από την Ιαπωνία (0-0) που της δίνει ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ. Με νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού, την προσεχή Τρίτη, η ελληνική ομάδα μπορεί να βρεθεί στους 16 της διοργάνωσης. Παράλληλα θα πρέπει να μην νικήσει η Ιαπωνία την Κολομβία.

Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την ομάδα με δύο αλλαγές συγκριτικά με το παιχνίδι της πρεμιέρας με την Κολομβία. Οι Φετφατζίδης και Μήτρογλου χρησιμοποιήθηκαν στη θέση των Σαλπιγγίδη και Γκέκα.

Από το πρώτο μέρος πάντως άρχισαν τα προβλήματα για την εθνική. Κατ' αρχην οι παίκτες δεν κρατούσαν τη μπάλα με αποτέλεσμα η Ιαπωνία να έχει κατοχή που άγγιξε και το 70%. Στο 35' τραυματίστηκε ο Μήτρογλου και αποχώρησε δίνοντας τη θέση του στον Γκέκα και,.στη συνέχεια, ήρθε η αποβολή του Κατσουράνη στο 38' με δεύτερη κίτρινη και έμεινε με δέκα παίκτες. 

Στο α' μέρος, η Ιαπωνία απείλησε μόνο με σουτ έξω από την περιοχή, ενώ η εθνική είχε δύο καλές στιγμές με τους Κονέ (11') και Τοροσίδη (40΄). Στην δευτερη φάση μάλιστα, ο τερματοφύλακας της Ιαπωνίας, Καβασίμα, πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση.

Ο Σάντος πέρασε στο ματς  και τον Καραγκούνη στη θέση του Φετφατζίδη και η ελληνική ομάδα έκλεισε ακόμα περισσότερο τους χώρους.

Στο β' μέρος, η Ιαπωνία συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες με τους Οκούμπο και Ουτσίντα, αλλά και ο Καρνέζης ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός όσες φορές χρειάστηκε (29' φάουλ του Χόντα, 77' σουτ του Οκούμπο και 90' φάουλ του Εντο).   

Η ελληνική ομάδα απείλησε ουσιαστικά τρεις φορές, στο 59΄με την κεφαλιά του Γκέκα που απέκρουσε δύσκολα ο Καβασίμα και στο 81' όταν ο Σαμαράς έπιασε την κεφαλιά από καλή θέση αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Επίσης, στο 88' ο Καβασίμα απέκρουσε το σουτ του Χολέμπας.

Ο διαιτητής Αγιλάρ (Ελ Σαλβαδόρ) έδειξε επίσης κίτρινη κάρτα στους Χασέμπε-Τοροσίδη και Σαμαρά.

Ιαπωνία: Καβασίμα, Ουτσίντα, Ναγκατόμο, Κόνο, Γιοσίντα, Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε (46' Εντο), Οκούμπο, Οκαζάκι, Χόντα, Οσάκο (57' Καγκάβα).

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Κατσουράνης, Μανιάτης, Κονέ (81' Σαλπιγγίδης), Φετφατζίδης (41' Καραγκούνης), Σαμαράς, Μήτρογλου (35' Γκέκας)
 
Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής: Κολομβία 6, Ακτή Ελεφαντοστού 3, Ιαπωνία και Ελλάδα από 1.


 



 
  Αναγνώσεις: 468

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ