Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία



Σήμερα το πρώτο τεχνικό κλιμάκιο στην Αθήνα

Δημοσίευση: 12/03/2015, 08:46:12


Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση του Brussels Group και συμφωνήθηκε η διαδικασία που θα ακολουθείται από εδώ και στο εξής. Διαβάστε το ρεπορτάζ του NEWS 247


Με τη πλευρά της κυβέρνησης να μιλά για νίκη, καθώς όπως υποστηρίζουν επιβεβαιώνεται ότι το μοντέλο της τρόικας «που αλώνιζε στα υπουργεία είναι παρελθόν»,  το Brussels Group θα καλείται από εδώ και πέρα να συζητάει τα τεχνικά ζητήματα της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί στο Eurogroup.

Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, όποτε κρίνεται αναγκαίο, το Brussels Group θα εξουσιοδοτεί ομάδες για συλλογή δεδομένων που θα έρχονται στην Αθήνα και θα λαμβάνουν τις πληροφορίες που χρειάζονται. Οι τεχνικές ομάδες που θα έρχονται στην Αθήνα δε θα είναι στα υπουργεία ή στις υπηρεσίες του κράτους.

Σήμερα θα βρεθεί στην Αθήνα η τεχνική ομάδα που θα συλλέξει μακροοικονομικά και δημοσιονομικά στοιχεία, ενώ τη Δευτέρα θα έρθει τεχνική ομάδα που θα συλλέξει χρηματοοικονομικά στοιχεία, καθώς και δεδομένα που σχετίζονται με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Δεν είναι τυχαίο, πάντως πως ο πρωθυπουργός ετοιμάζει ήδη την επόμενη ημέρα της διαπραγμάτευσης μέσα από τα ταξίδια του σε Παρίσι και Βρυξέλλες.

Ορίζοντας, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, είναι πάντα η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανακούφιση της κοινωνίας.

Τελικός στόχος είναι να αποδεσμευτεί ένα μέρος της δόσης που θα μπορέσει να δώσει ανάσες στην οικονομία.

Το βλέμμα του Αλέξη Τσίπρα, είναι στραμμένο και στο χρηματοδοτικό κενό και στην κάλυψή του, ευελπιστώντας πως θα δοθεί ένα θετικό σήμα και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προκειμένου να χαλαρώσει τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα.

Στο Παρίσι σήμερα ο πρωθυπουργός με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία θα μιλήσει για τις μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα, προκειμένου να αποκατασταθεί η δημόσια διοίκηση και να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή.

Όπλο στην φαρέτρα του πρωθυπουργού είναι το πράσινο φως που έχει πάρει από το Eurogroup για το πρώτο πακέτο των επτά μεταρρυθμίσεων.

Την Παρασκευή στις συναντήσεις που θα έχει με τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και τον Μάρτιν Σουλτς ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει στο τραπέζι όλα τα νέα δεδομένα που έχουν δρομολογηθεί, ενώ ειδικότερα με τον επικεφαλής της Κομισιόν θα θέσει το θέμα της αξιοποίησης των Ευρωπαϊκών κονδυλίων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την καταπολέμησης της ανεργίας στην Ελλάδα.

Όλες αυτές οι συναντήσεις αποκτούν ιδιαίτερη ενδιαφέρον γιατί πραγματοποιούνται ακριβώς μια εβδομάδα πριν την τακτική Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 19-20 Μαρτίου στις Βρυξέλλες.



 
  Αναγνώσεις: 464

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ