Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία



Απέδρασε η Βίκυ Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο

Δημοσίευση: 02/04/2015, 08:52:42



Απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο, όπου κρατούνταν, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η απόδραση της Βίκυς Σταμάτη έγινε μεταξύ 01:00 και 05:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Πιθανότατα η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, απέδρασε από το μπαλκόνι, καθώς η μπαλκονόπορτα του δωματίου της βρέθηκε ανοιχτή.

Την ευθύνη της απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη έχουν σωφρονιστικοί υπάλληλοι οι οποίοι την φρουρούσαν επί 24ωρου βάσεως.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αντιλήφθηκαν ότι το δωμάτιό της ήταν άδειο στις 5:45 το πρωί, οπότε ενημερώθηκε η Αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό της. Για την υπόθεση γίνεται έρευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μιλώντας στο Mega η μητέρα της, Γεωργία Σταμάτη, απευθύνει έκκληση στην κόρη της να επιστρέψει στο Δρομοκαΐτειο, ενώ εξέφρασε φόβους για τη ζωή της. «Μίλησε χτες το βράδυ με το παιδί της και ήταν πολύ στενοχωρημένη και απογοητευμένη μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης».

Έκκληση να επιστρέψει άμεσα στο Δρομοκαΐτειο απηύθυνε και ο συνήγορός της, Φραγκίσκος Ραγκούσης. «Μίλησα χθες μαζί της, μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης» δήλωσε ο κ. Ραγκούσης. Ο ίδιος ανέφερε ότι κατά τη συνομιλία τους, τού είπε: «Εγώ δεν πρόκειται να πεθάνω τρελή και εγκαταλελειμμένη στο Δρομοκαΐτειο. Το μόνο που θέλω είναι να είμαι κοντά στο παιδί μου».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου, Ισίδωρος Πρώιος, ξεκαθάρισε στο Mega ότι «η διοίκηση δεν φέρει καμία ευθύνη», καθώς όπως είπε η Βίκυ Σταμάτη βρισκόταν υπό φρούρηση.

«Ήταν στο δωμάτιο μόνη της και φρουρούνταν επί 24ωρου βάσεως από σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Κορυδαλλού σε τρεις βάρδιες. Τα κλειδιά τα κρατούν οι φρουροί.
Το δωμάτιό της βρισκόταν στο ισόγειο και το μπαλκόνι της ήταν κλειδωμένο με λουκέτο το οποίο βρέθηκε παραβιασμένο» είπε.

«Ασφαλώς κάποιος τη βοήθησε» πρόσθεσε ο κ. Πρώιος, τονίζοντας ότι αυτό ίσως να έγινε κατά την αλλαγή βάρδιας των φρουρών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σχολιάζοντας το θέμα, τόνισε ότι οι αρχές θα πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα για να βρεθεί γρήγορα.

Την Τετάρτη απορρίφθηκε εκ νέου το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη για αποφυλάκιση. Στην αίτησή της επικαλούμενη τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει με «ακούσια νοσηλεία στο Δρομοκαΐτειο», ισχυρίζεται πως πάσχει από μείζονα καταθλιπτική διαταραχή και δεν κοιμάται πάνω από δυο ώρες την ημέρα, ενώ θέτει ξανά το γεγονός ότι το παιδί της μεγαλώνει χωρίς κανέναν από τους δυο γονείς του.

«Δεν αποδεικνύεται ότι θα τελέσω νέες αξιόποινες πράξεις αφού και για αυτές για τις οποίες κατηγορούμαι δεν τις έχω τελέσει, αλλά τουναντίον θα αγωνιστώ σκληρά για να ξεπεράσει ο γιος μου τα προβλήματα αλλά και για την αποκατάσταση της υγείας μου» ανέφερε.

Το δικαστήριο, όμως, απέρριψε ομόφωνα την πολλοστή αίτηση της με σκεπτικό ότι είναι ύποπτη τέλεσης νέων αδικημάτων.



 
  Αναγνώσεις: 499

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ