Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία



Αδιάλλακτος ο Γιούνκερ με την Τουρκία

Δημοσίευση: 22/08/2016, 14:26:39

Ανυποχώρητος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο θέμα της κατάργησης της βίζας από τον ερχόμενο Οκτώβριο για τους Τούρκους πολίτες που θέλουν να ταξιδέψουν στην ΕΕ, ξεκαθαρίζοντας για μία ακόμη φορά ότι αυτό θα γίνει μόνο αν η Άγκυρα πληροί όλες τις προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στους αντιτρομοκρατικούς νόμους.

"Το ζήτημα των ταξιδιών χωρίς βίζα, το οποίο συνδέεται άμεσα με τη συμφωνία για την προσφυγική κρίση, μπορεί να εφαρμοστεί από την 1η Οκτωβρίου, μόνο εφόσον πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις", δήλωσε ο Γιούνκερ την Κυριακή από την Αυστρία.

Και πρόσθεσε: "Οι αντιτρομοκρατικοί νόμοι δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται για να φυλακίζονται διανοούμενοι, επιστήμονες και δημοσιογράφοι. Αυτός δεν είναι ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας που εμείς εννοούμε".

Νωρίτερα τον Αύγουστο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι η κυβέρνησή του μπορεί να σταματήσει να βοηθάει στον περιορισμό των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη, αν η ΕΕ δεν "ελευθερώσει" τη βίζα.

Οι δηλώσεις τους αυτές έγιναν σε μια περίοδο που το κλίμα μεταξύ των Βρυξελλών και της Άγκυρας ήταν τεταμένο ενώ είχε προηγηθεί και η αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Η καταστολή της θορύβησε την Ευρώπη, η οποία εδώ και καιρό εκφράζει την ανησυχία της σχετικά με την εφαρμογή των νόμων κατά της τρομοκρατίας, καθώς θεωρεί ότι οι τελευταίοι δίνουν τη δυνατότητα στον Ερντογάν να "εξαφανίσει" τους επικριτές και όσους διαφωνούν μαζί του.

Οι Βρυξέλλες επιθυμούν την "χαλάρωση' των αντιτρομοκρατικών νόμων αλλά η Άγκυρα αρνείται, υποστηρίζοντας ότι αυτοί είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους και των Κούρδων μαχητών.



 
  Αναγνώσεις: 477

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ