Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΣτην αναμονή περίπου 50.000 δικαιούχοι «κουρεμένων» εφάπαξ

Δημοσίευση: 07/03/2017, 09:09:30

Στην αναμονή είναι περίπου 50.000 ψαλιδισμένα εφάπαξ. Την ίδια ώρα όσοι ασφαλισμένοι έλαβαν τα κουρεμένα εφάπαξ έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ενώ έχουν κατατεθεί και αγωγές κατά των περικοπών.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, η ενοποίηση των Τομέων Πρόνοιας υπό τη σκέπη του ΕΤΕΑΕΠ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Εφάπαξ Παροχών) από την 1η Ιανουαρίου έχει δημιουργήσει μια σειρά καθυστερήσεις λόγω διοικητικών και τεχνικών προβλημάτων.

Παράλληλα εντός του Μαρτίου το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να καταβάλει στο Ταμείο τα 50 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου ώστε να πληρωθούν οι δικαιούχοι.

Πέραν των 25.000 εφάπαξ για τους δημόσιους υπάλληλους, υπάρχουν επίσης άλλες 20.000-25.000 αιτήσεις που αφορούν πρώην εργαζόμενους από τον ιδιωτικό τομέα (πρώην ΤΑΠΙΤ), αλλά και από τους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας και τις Τράπεζες (πρώην ΤΑΥΤΕΚΩ).

Συνολικά, έχει προγραμματιστεί κάθε μήνα να δίνει το υπουργείο Οικονομικών ένα αντίστοιχο ποσό, με το σύνολο της οικονομικής στήριξης να ανέρχεται στα 396 εκατ. ευρώ για το εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2017.

Σημειώνεται ότι τα νέα εφάπαξ θα εκδοθούν πλέον με τον νέο τρόπο υπολογισμού που οδηγεί σε σημαντικές περικοπές οι οποίες προσεγγίζουν το 22%. 
  Αναγνώσεις: 470

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2023 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ