Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΝΔ: Εθνικός στόχος η αλλαγή κυβέρνησης

Δημοσίευση: 06/06/2017, 09:13:01

Καμία διάθεση για συνεννόηση με τον Αλέξη Τσίπρα από το Μοσχάτο που επαναφέρουν δριμύτερο το αίτημα της «πολιτικής αλλαγής» καθώς θεωρούν ότι η συναίνεση που ζητά η κυβέρνηση έχει στόχο τη συνενοχή της αντιπολίτευσης στα κυβερνητικά αδιέξοδα


Χαρακτήρα εθνικού στόχου προσλαμβάνει η «πολιτική αλλαγή» που διεκδικεί η ΝΔ και αυτή αντιτείνει στην κυβέρνηση και τους σχεδιασμούς του μεγάρου Μαξίμου αρνούμενη οποιαδήποτε μορφής συνεννόηση με την κυβέρνηση ενόψει των διαβουλεύσεων των επόμενων ημερών, ειδικά από τη στιγμή που στο Μοσχάτο έχουν την εκτίμηση ότι δεν θα προκύψει η «καθαρή λύση» που επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας εξαιτίας «έλλειψης στρατηγικής» και «ανευθυνότητας».

«Ο κ. Τσίπρας πρόσφατα, ψήφισε το τέταρτο μνημόνιο, με πολύ σκληρά μέτρα, χωρίς να πάρει τίποτε σε αντάλλαγμα, ούτε για το χρέος, ούτε για την ποσοτική χαλάρωση. Δυόμιση χρόνια τώρα η κυβέρνησή του απέδειξε ότι δεν μπορεί να υπηρετήσει κανένα εθνικό στόχο», τονίζουν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη.

Για τη ΝΔ, μια καθαρή λύση που θα καθιστά το χρέος βιώσιμο και θα επιτρέπει την έξοδο στις αγορές είναι η «επιμήκυνση της περιόδου χάριτος και αποπληρωμής του χρέους με “πάγωμα” των επιτοκίων και μετατροπή των κυμαινομένων επιτοκίων σε σταθερά χαμηλά επιτόκια». Επιπρόσθετα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στέκονται ιδιαίτερα στο ότι για να μπορεί να εξυπηρετείται το κόστος αποπληρωμής του χρέους απαιτούνται  πρωτογενή πλεονάσματα 2% του ΑΕΠ και όχι 3,5% που κατά τη ΝΔ δεν είναι ρεαλιστικό.

Στο πλαίσιο η ΝΔ αν και επιμένει ότι είναι «αδιαπραγμάτευτη εθνική προτεραιότητα» η ρύθμιση του χρέους εντούτοις προσθέτει ότι δεν αποτελεί από μόνη της ικανή συνθήκη για να οδηγήσει σε έξοδο από τη κρίση καθώς αυτό που προέχει είναι η «αποκατάσταση της εμπιστοσύνης» στην οικονομία με μια «μεταρρυθμιστική κυβέρνηση». Ως εκ τούτου οι επιτελείς του κ. Μητσοτάκη θέλουν να προσδώσουν εθνικά χαρακτηριστικά στον πολιτικό στόχο της ΝΔ για εκλογές και αλλαγή κυβέρνησης προκειμένου να θωρακιστούν σε ενδεχόμενες πολιτικές  πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα αλλά και να περάσουν στην πολιτική αντεπίθεση με το σκεπτικό ότι «ο εθνικός στόχος για την έξοδο από την κρίση θα επιτευχθεί μόνο αν συντελεστεί στον τόπο μια μεγάλη πολιτική αλλαγή».
  
  Αναγνώσεις: 52

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2018 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ