Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΝΔ: Στη βουλή θα καταλογιστούν οι κυβερνητικές ευθύνες

Δημοσίευση: 21/06/2017, 09:40:36

Η χτεσινή "σιωπή", η θεσμική παρουσία Μητσοτάκη στο Μαξίμου και η διάθεσή του για ενημέρωση από τον πρωθυπουργό

Για την συζήτηση στη βουλή κράτησε τα πυρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επέλεξε με τη χτεσινή του παρουσία στο Μαξίμου και την επικοινωνιακή διαχείριση της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό να δώσει ορισμένα δείγματα των αναπροσαρμογών που σχεδιάζει στην αντιπολιτευτική του στρατηγική προσαρμόζοντας το αίτημά του για την πολιτική αλλαγή στα νέα δεδομένα που προκύπτουν από το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ διαφοροποιήθηκε από την ελάσσονα αντιπολίτευση, απέφυγε να δώσει αφορμές στην κυβέρνηση να τον κατηγορήσει ότι η μόνη του έγνοια είναι η πτώση της κυβέρνησης αλλά ταυτόχρονα κράτησε αποστάσεις ασφαλείας από κάθε ερμηνεία που θα μετέφραζε τη μετρημένη και θεσμική στάση του κ. Μητσοτάκη σε αλλαγή γραμμής στην κατεύθυνση της συναίνεσης με βασικές επιλογές της κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ήταν ξεκάθαρος πως η συζήτηση θα γίνει στη βουλή, για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός. Μόνο έτσι θα μάθει όλη την αλήθεια για τις ευθύνες της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου για το τέταρτο μνημόνιο με τα πολύ σκληρά μέτρα λιτότητας, που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας και δέσμευσε τη χώρα για πολλά χρόνια μετά τη λήξη της θητείας της κυβέρνησής του» λένε χαρακτηριστικά οι συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ. Την ίδια στιγμή για τα εθνικά θέματα και το Κυπριακό επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του κόμματός του χωρίς και πάλι να αφήνει το περιθώριο για πολιτικές ερμηνείες περί συνεννόησης με την κυβέρνηση.

Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη προφανώς και δεν έχουν αλλάξει την αρνητική άποψη που έχουν για τη συμφωνία του Eurogroup, ούτε φυσικά για την συνολική πολιτική της κυβέρνησης και αυτό φροντίζουν να το ξεκαθαρίζουν με κάθε πρόσφορο τρόπο στο Μοσχάτο. Σύμφωνα με πληροφορίες στη ΝΔ προετοιμάζονται για μια εντελώς διαφορετική εικόνα του κ. Μητσοτάκη εντός βουλής για την οικονομία ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζονται για σφυροκόπημα για θεσμικά θέματα και ζητήματα διαφάνειας όπως οι αποκαλύψεις για τις συνομιλίες του Πάνου Καμμένου με ισοβίτη.

Ωστόσο στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για έναν «μίνι αντιπολιτευτικό μαραθώνιο» στη ΝΔ θέλουν να αποφύγουν να καλλιεργήσουν προσδοκίες που θα προκαλέσουν κομματική κόπωση όπως συνέβη με το αίτημα των εκλογών το οποίο εν πολλοίς συνδέθηκε με το αν θα οδηγούνταν στο κλείσιμό της η δεύτερη αξιολόγηση.

Σε αυτό τον καμβά εντάσσεται και η αποστασιοποίηση της ΝΔ από την πατρότητα της συγκέντρωσης των «παραιτηθείτε», αλλά και το πρόσφατο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους αστυνομικούς να μην κάνουν εκδήλωση στα Εξάρχεια στο όνομα της διαφύλαξης της «κοινωνικής γαλήνης».

Βεβαίως την ίδια στιγμή υπάρχουν και άλλα δεδομένα που υποχρεώνουν σε τακτικούς χειρισμούς και αναπροσαρμογές τον κ. Μητσοτάκη. Είναι προς απάντηση πως θα αντιμετωπίσει και πως θα χειριστεί η ΝΔ προτάσεις παγίδες από την πλευρά της κυβέρνησης που ταυτόχρονα αποτελούν και πίεση από τα δεξιά της ΝΔ, όπως πχ το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για αντιπολιτευτική νηνεμία στο όνομα της προετοιμασίας της εξόδου στις αγορές και της προσέλκυσης επενδύσεων, καθώς επίσης και το κάλεσμα για πλατιά διακομματική συναίνεση για τη στελέχωση του ΔΣ της αναπτυξιακής τράπεζας.

Αυτό που μάλλον έκανε γνωστό με εύγλωττο τρόπο κατά τη χτεσινή μέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ότι το επόμενο διάστημα πέραν της προβολής μιας μεταρρυθμιστικής ατζέντας κεντρικό ρόλο στη ρητορική του για την αποδόμηση της επιτευχθείσας συμφωνίας για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης είναι πως «με την παρούσα κυβέρνηση οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών δεν θα έχουν αντίκρισμα».
  
  Αναγνώσεις: 58

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2018 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ