Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΤέλη Φεβρουαρίου ξεκινά το νέο 'Εξοικονομώ κατ' οίκον'

Δημοσίευση: 05/02/2018, 09:51:57

Τέλος Φεβρουαρίου ή το αργότερο αρχές Μαρτίου θα αρχίσει να δέχεται αιτήσεις το πολυαναμενόμενο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον ΙΙ», καθώς σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες,  η Ελληνική Ένωση Τραπεζών παραδίδει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα για την υλοποίηση του προγράμματος.

Πρόκειται για το πληροφοριακό σύστημα μέσω του οποίου θα γίνεται η υποβολή των αιτήσεων αλλά και η παρακολούθηση της πορείας τους για ένταξη στις χρηματοδοτούμενες δράσεις.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ανέπτυξε το σχετικό σύστημα και το διαθέτει δωρεάν στο ΥΠΕΝ προκειμένου να μπορέσει να υλοποιηθεί το πρόγραμμα που αναμένουν χιλιάδες πολίτες για να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών τους.

Η ΕΕΤ έχει αναλάβει επίσης τη συντήρηση του συστήματος για ένα έτος, στη βάση συμφωνίας που υπέγραψε με το ΥΠΕΝ για παροχή υπηρεσιών Συμφωνημένου Επιπέδου (SLA - Service Level Agreement). Η συνολική αξία της «δωρεάς» εκτιμάται στα 251.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στις καινοτομίες του νέου προγράμματος περιλαμβάνεται η χρήση ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την κατάθεση ηλεκτρονικά των αιτήσεων υπαγωγής αλλά και για την παρακολούθηση της πορείας τους.

Πάντως, στις εκκρεμότητες που έχουν «κοστίσει» καθυστερήσεις αρκετών μηνών στην προκήρυξη του προγράμματος περιλαμβάνονται η ολοκλήρωση της διασύνδεσης των συνεταιριστικών τραπεζών στο σύστημα, οι εκχωρήσεις στο ΕΤΕΑΝ, που διαχειρίζεται το πρόγραμμα, των κονδυλίων των περιφερειών που θα παράσχουν για την υλοποίηση του (ΠΕΠ), αλλά και ο καθορισμός του ενεργειακού στόχου για την αναβάθμιση των κτιρίων προκειμένου να μπορεί να ενταχθεί στις χρηματοδοτούμενες δράσεις.

Το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ» με συνολική δημόσια συνεισφορά 248 εκατ. ευρώ, προβλέπει συνδυασμό επιχορήγησης και δανείου μέσω τραπεζών, έχει στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης κατοικιών, που έχουν αποδεδειγμένα μικρή ενεργειακή απόδοση και οι οποίες ανήκουν σε ιδιοκτήτες με χαμηλά εισοδήματα.

Στο μεταξύ παράλληλα προετοιμάζεται πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας που θα απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να μειώσουν τις ενεργειακές τους δαπάνες, με στόχο να εκκινήσει μέσα στην άνοιξη.
  
  Αναγνώσεις: 93

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2018 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ