Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΘύματα της τουρκικής 'διπλωματίας της ομηρίας' οι δύο έλληνες στρατιωτικοί

Δημοσίευση: 09/03/2018, 14:56:54

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το παιχνίδι των καθυστερήσεων από την Αγκυρα στην υπόθεση των δύο ελλήνων στρατιωτικών που συμπληρώνουν σήμερα οκτώ ημέρες προφυλακισμένοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Η κυβέρνηση κρατά χαμηλούς τόνους και επιδίδεται σε προσεκτικούς διπλωματικούς χειρισμούς, ώστε να μη ρίξει 'λάδι στη φωτιά' με στόχο την ασφαλή επιστροφή του ανθυπολοχαγού Αγγελού Μητρετώδη και του λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη. Κρίσιμος χρόνος για την εκδήλωση των νέων κινήσεων από την ελληνική πλευρά θεωρείται ο ορισμός της δικάσιμου για τους δύο. Εως τώρα το κατηγορητήριο δεν έχει επισήμως συνταχθεί, αφού αναμένονται οι απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της τουρκικής αστυνομίας στην Άγκυρα, όπου έχουν αποσταλεί σχεδόν από την πρώτη στιγμή τα κινητά τηλέφωνα των δύο κρατούμενων ελλήνων, στο πλαίσιο της έρευνας για στρατιωτική κατασκοπεία. Επισημαίνεται ότι τέτοια κατηγορία δεν βαραίνει έως τώρα τους δύο στρατιωτικούς, αλλά η Άγκυρα, ασκώντας τη "διπλωματία της ομηρείας" ξετινάζει κάθε πιθανή και απίθανη "πτυχή" της υπόθεσης.

Οι προθέσεις της Άγκυρας πάντως αναμένεται να ξεκαθαρισθούν πλήρως με τον ορισμό της δίκης και την κατάθεση του κατηγορητηρίου. Το χρονικό περιθώριο για τον ορισμό της δίκης είναι οι τρεις μήνες από την ώρα της προφυλάκισης.

Την ίδια ώρα ενισχύονται οι περιπολίες στην ελληνοτουρκική μεθόριο, στην ελληνική πλευρά, καθώς οι περίπολοι θα αποτελούνται πλέον από περισσότερους στρατιωτικούς.

Σημειώνεται ότι οι εν εξελίξει ετήσιες κρίσεις στις ένοπλες δυνάμεις επηρέασαν και τη μονάδα που υπηρετούσαν οι Μητρετώδης και Κούκλατζης. Τόσο ο επικεφαλής της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Διδυμότειχου, όσο και ο επικεφαλής της 3ης ορεινές Μηχανοκίνητης Ταξίαρχίας Ρίμινι μετακινούνται σε θέσεις που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθούν 'δυσμενείς μεταθέσεις'.  Ως ένδειξη συμπαράστασης στους δύο στρατιωτικούς οργανώνεται συγκέντρωση την Κυριακή, στην Ορεστιάδα.
  
  Αναγνώσεις: 70

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2018 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ