Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαEuroWorking Group: «Κατάλληλα μέτρα» για ελάφρυνση χρέους ζήτησαν οι Γερμανοί

Δημοσίευση: 13/04/2018, 12:17:46

Τι συζητήθηκε στο προπαρασκευαστικό όργανο του Eurogroup παρουσία του  Πόουλ Τόμσεν από το ΔΝΤ
Παρουσία του Πόουλ Τόμσεν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ολοκληρώθηκε χθες το EuroWorking Group, το προπαρασκευαστικό όργανο του Eurogroup, όπου τα τεχνικά κλιμάκια των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης συζήτησαν την ελληνική αναπτυξιακή πρόταση και το θέμα του χρέους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μετά τη συνεδρίαση στη χθεσινή συζήτηση δεν υπήρχαν έντονες διαφωνίες και τα κλιμάκια εστίασαν στη τεχνική πλευρά των θεμάτων.

Στο θέμα του χρέους, μια ομάδα κρατών με κύριο μέλος τη Γερμανία εκφράζουν την αντίθεση τους με άμεση ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας εκτός αν υπάρχει σύνδεση με κατάλληλα μέτρα στη μεταπρογραμματική περίοδο.

Στο πλαίσιο της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης έγινε μια ανάλυση για τη πορεία των προαπαιτουμένων, με τα τεχνικά κλιμάκια να μην κρύβουν την ανησυχία τους για τη προοπτική καθυστέρησης της αξιολόγησης, καθώς ο στόχος είναι να υπάρχει συνολική συμφωνία στο Eurogroup του Ιουνίου.

Παρουσία του Πόουλ Τόμσεν έγινε και το λεγόμενο Washington Group, ξεκαθαρίζοντας τις θέσεις του ΔΝΤ στους Ευρωπαίους τεχνοκράτες, λίγο πριν τη κρίσιμη εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ στη Ουάσινγκτον.

Παραγωγική χαρακτήρισαν πηγές του υπουργείου Οικονομικών τη συζήτηση στο χθεσινό Euro Working Group, λέγοντας ότι επικεντρώθηκε σε τρία θέματα: την αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης, τον γαλλικό μηχανισμό για τη σύνδεση της διευθέτησης του χρέους με τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας και την εποπτεία μετά το πρόγραμμα. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, η συζήτηση θα συνεχιστεί στα θεσμικά όργανα και σε τεχνικό επίπεδο. 
  Αναγνώσεις: 35

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2018 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ