Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΞανά "μαστίγιο" στους υπουργούς από το Μαξίμου

Δημοσίευση: 10/05/2018, 10:07:10

Νέο αυστηρό γράμμα έλαβαν χθες οι υπουργοί από το Μαξίμου προκειμένου να επισπεύσουν τις διαδικασίες ολοκλήρωσης της τέταρτης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες με εντολή του Αλέξη Τσίπρα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό και έχων την ευθύνη για την παρακολούθηση του μνημονίου Δημήτρης Λιάκος έστειλε νέα επιστολή στα μέλη της κυβέρνησης που εμπλέκονται στην διαπραγμάτευση ζητώντας να επισπεύσουν τις υποχρεώσεις τους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιστολή έχει πολύ αυστηρό περιεχόμενο και αξιώνει επιτάχυνση στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων. Την ερχόμενη εβδομάδα (14 Μαϊου) οι επικεφαλής των θεσμών επιστρέφουν στην Αθήνα και το Μαξίμου επιθυμεί να ανακόψει σχόλια για πιθανές καθυστερήσεις ή παραλείψεις εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Η τεχνική αξιολόγηση (Staff Level Agreement) θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν από το Eurogroup της 24ης Μαϊου αναφέρεται στην επιστολή.

Ο κ.Λιάκος είχε αποστείλει προειδοποίηση στους υπουργούς που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση και στις 19 Απριλίου, μέσω e mail. Στην επιστολή της 19ης Απριλίου υπενθύμιζε ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα επομένως όλα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του Μαίου.

Κοινώς ζητήθηκε από τους υπουργούς όχι μόνο να επιταχύνουν αλλά να κλείσουν όλες τις εκκρεμότητες του τομέα ευθύνης τους πολύ πριν από το Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υφυπουργός εξήγησε στους συναδέλφους του από το υπουργικό πως “τώρα τρέχουμε” καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια χρόνου για καθυστερήσεις ή αναβολές. “Χρειάζεται εντατικοποίηση της δουλειάς. Πρέπει να πάμε σε έγκαιρο κλείσιμο της αξιολόγησης, όπως μάς είπε και ο πρωθυπουργός” ανέφερε στην επιστολή της 19ης Μαϊου. 
  Αναγνώσεις: 22

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2018 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ