Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΨάχνουν γιατρούς για τα hotspots - Διπλός μισθός και επίδομα τα κίνητρα

Δημοσίευση: 27/09/2018, 13:17:15

Ιατρικό προσωπικό επιχειρεί να προσελκύσει το υπουργείο Υγείας στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας των προσφύγων, δίνοντας υψηλό μπόνους, αλλά και διπλό μισθό σε όσους μετεγκατασταθούν στις επίμαχες περιοχές.

Με τροπολογία που κατέθεσε στη γενική γραμματεία της κυβέρνησης ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, δίνονται σημαντικά κίνητρα για όσους γιατρούς και οδοντιάτρους εργαστούν στο πρόγραμμα Philos II, η προκήρυξη του οποίου «τρέχει» τώρα μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων), σε εγκαταστάσεις προσφύγων.

Συγκεκριμένα, θα λάβουν διπλάσιο μισθό από το μισθό ιατρού υπηρεσίας υπαίθρου, ο οποίος διαμορφώνεται σήμερα στα περίπου 1.160 ευρώ (μικτές αποδοχές). Όσοι δηλαδή γιατροί και οδοντίατροι αιτηθούν για τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων θα αμείβονται με μικτές αποδοχές 2.260 ευρώ, ενώ θα λαμβάνουν και επιπλέον επίδομα ύψους 400 ευρώ όσοι εργάζονται στις παραμεθόριες περιοχές της Χίου, της Λέσβου, της Σάμου, της Κω, της Λέρου και του Έβρου.

Η καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων είναι στις 15 Οκτωβρίου, ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι προσλήψεις στο πλαίσιο του προγράμματος θα ολοκληρωθούν προς το τέλος του χρόνου. Για να μην υπάρξει «κενό» πρόκειται να παραταθούν μέχρι τον Ιανουάριο οι συμβάσεις όσων εργάζονται ήδη.

Στην ίδια τροπολογία του υπουργού Υγείας περιλαμβάνονται κίνητρα και για τους ειδικευμένους γιατρούς και οδοντιάτρους που εργάζονται στα νοσοκομεία και τις δημόσιες δομές του ΕΣΥ σε περιοχές που δέχονται προσφυγικές ροές. Συγκεκριμένα, θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης του επιμελητή Β’ που ανέρχεται σε 280 ευρώ μικτά, και οι άνευ ειδικότητας το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης του ειδικευόμενου γιατρού, που ανέρχεται σε 230 ευρώ 
  Αναγνώσεις: 48

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2019 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ