Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΠροϋπολογισμός 2019 - ΣΥΡΙΖΑ: Δίνει, δεν παίρνει - ΝΔ: Είναι αντιαναπτυξιακός

Δημοσίευση: 13/12/2018, 09:14:42

Σε υψηλούς τόνους στην Ολομέλεια της Βουλής η πενθήμερη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2019, συζήτηση που θα ολοκληρωθεί την Τρίτη το βράδυ με την ονομαστική ψηφοφορία κι αφού προηγηθεί μία ακόμη αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών. «Είναι ένας επεκτατικός προϋπολογισμός, δίνει, δεν παίρνει, γιατί η χώρα έχει αλλάξει αμετάκλητα σελίδα» τόνισε ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας, ενώ ο γενικός εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας έκανε λόγο για έναν «αντιαναπτυξιακό» προϋπολογισμό με την χώρα να παραμένει «κλειδωμένη» στις Μνημονιακές δεσμεύσεις.

Ο Δ. Βέττας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να διαπραγματευτεί πολύ χαμηλή πρωτογενή πλεονάσματα σε σχέση με ό,τι είχε καταφέρει η προηγούμενη κυβέρνηση, με αποτέλεσμα ποσό ύψους 4 δισ. ευρώ να διοχετευτεί στους ανθρώπους που είχαν ανάγκη. Ο Δ. Βέττας χαρακτήρισε «παραμύθι» και «παραπληροφόρηση» ότι η κυβέρνηση «παίρνει 10 και δίνει 1» επισημαίνοντας τα οφέλη που υπήρξαν για κοινωνικές ομάδες από τα υπερπλεονάσματα.

Ο Χρ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι «όσο πιο γρήγορα κλείσει η προεκλογική περίοδος που ξεκίνησε η κυβέρνηση τόσο το καλύτερο για την πατρίδα» προκειμένου μέσω της πολιτικής αλλαγής να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για «υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη και καλών και ποιοτικών θέσεων εργασίας». Ο Χρ. Σταϊκούρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχετε αποτύχει και τα τέσσερα χρόνια στις προβλέψεις για την ανάπτυξη» με αποτέλεσμα να χαθεί δυνητικός πλούτος ύψους 31 δισ. ευρώ.

Κ. Σκανδαλίδης: Όμηρος του προεκλογικού κύκλου ο Προϋπολογισμός

Ο προϋπολογισμός του 2019 «αποτυπώνει ανάγλυφα τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που είναι το αποτέλεσμα των επιλογών της κυβέρνησης» τόνισε ο γενικός εισηγητής της ΔΗΣΥ Κώστας Σκανδαλίδης χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον προϋπολογισμού του 2019 «όμηρο του προεκλογικού κύκλου». Ο Κ. Σκανδαλίδης μίλησε για έναν προϋπολογισμό «φαινομενικά γαλαντόμο», αφού όμως πρώτα «αποθησαύρισε από την άγρια υπερφορολόγηση», ενώ σημείωσε κι αυτός ότι ο προϋπολογισμός του 2019 δεν έχει «καμία αναπτυξιακή πνοή». 
  Αναγνώσεις: 116

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2019 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ