Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία"Μαφία των φυλακών": Σήμερα ενώπιον του ανακριτή ο Αλεξ. Λυκουρέζος

Δημοσίευση: 19/04/2019, 13:11:03

Στο επίκεντρο μιας δικογραφίας που εμπλέκει δικηγόρους με ποινικούς, οι οποίοι έχοντας ως «βάση» της φυλακές Κορυδαλλού φέρονται να διέπρατταν σειρά εγκληματικών ενεργειών, βρίσκεται -με την ιδιότητα του κατηγορούμενου πλέον- ο γνωστός ποινικολόγος και πρώην βουλευτής, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Ο δικηγόρος βρέθηκε, ύστερα από ένα τετ - α - τετ με τον εφέτη ειδικό ανακριτή, Ευτ. Νικόπουλο, που χειρίζεται την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών», να κρατείται στη ΓΑΔΑ. Όλα συνέβησαν μέσα σε λίγες ώρες, όταν ο Αλεξ. Λυκουρέζος, έχοντας καταθέσει ενώπιον του δικαστικού λειτουργού, είχε αποχωρήσει από το Μέγαρο του Εφετείου και βρισκόταν στο κέντρο της Αθήνας. Μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, ο Ευτ. Νικόπουλος προχώρησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του ποινικολόγου, με το σκεπτικό ότι ο τελευταίος ειναι ύποπτος φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων.

Πλεον ο Αλεξ. Λυκουρέζος αντιμετωπίζει τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης κατά του Αρ. Φλώρου και σήμερα αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή και να λάβει γνώση της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του. Έτσι, μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχει προετοιμάσει το νομικό του οπλοστάσιο, προκειμένου να απολογηθεί για όσα αναφέρει το κατηγορητήριο.

Ο επιχειρηματίας Αρ. Φλώρος φαίνεται πως αποτελεί πρόσωπο - κλειδί της υπόθεσης, αφού από θύτης (ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνοπουλου, που πλέον είναι προφυλακισμένος για την ίδια υπόθεση) πλέον παρουσιάζεται ως το θύμα ενός εξαντλητικού εκβιασμού.

Οι καταθέσεις τόσο του Αρ. Φλώρου, όσο και άλλων μαρτύρων, κυρίως συναδέλφων δικηγόρων, που αναφέρονταν σε συναντήσεις κατά τις οποίες ο Αλεξ. Λυκουρέζος εμφανίζεται να ζητά το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ για να σταματήσει την ποινική «καταδίωξη» του επιχειρηματία, φαίνεται πως τελικά λειτούργησαν σε βάρος του ποινικολόγου. Μάλιστα, αποδίδεται στον συλληφθέντα συνήγορο, η δήλωση ότι ελέγχει τους έγκλειστους Αλβανούς, οι οποίοι κατηγορούνται τόσο για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών», όσο κι για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Γ. Αντωνόπουλου το 2014 αλλά και τη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου το 2018.

Η τροπή που πήρε η δικαστική έρευνα ήταν για πολλούς αναμενόμενη. Η στάση του προφυλακισμένου δικηγόρου Γ. Αντωνοπουλου να τον απομακρύνει από τη θέση του πληρεξουσίου συνηγόρου πολιτικής αγωγής στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πριν από μόλις λίγο καιρό, τοποθετώντας τη θέση του τον Αλ. Κούγια ήταν μόλις ένα από τα σημάδια.

Στη συνέχεια, μέσω του υπομνήματός του, ο Γ. Αντωνόπουλος καθάρισε τη θέση του, λέγοντας ότι ποτέ δεν είχε λάβει γνώση για την υπέρογκη αμοιβή που ο Αλεξ. Λυκουρέζος ζητούσε εξ ονόματός του. Μεταξύ άλλων, στο έγγραφο που κατατέθηκε στον εφέτη ειδικό ανακριτή, περιγράφει ότι ο ίδιος σε συνάντηση που είχε πριν την πρωτόδικη δίκη για την σε βάρος του απόπειρα με τον τότε δικηγόρου του, Αλεξ. Λυκουρέζο, και άλλα πρόσωπα που κατονομάζει, ήρθε «σε έντονη φραστική αντιπαράθεση εξαιτίας των εν αγνοία μου οικονομικών απαιτήσεων που αυτός είχε εγείρει έναντι του Αριστείδη Φλώρου, λέγοντάς του ότι το θέμα έχει λήξει και δεν θα έπρεπε να το έχει κάνει και λάβαμε όλοι μαζί την απόφαση ότι, αν η δίκη ξεκινούσε, δεν θα παριστάμην ως πολιτικώς ενάγων, για να προστατεύσω μελλοντικά τη ζωή μου από νέα επίθεση». 
  Αναγνώσεις: 76

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2019 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ