Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΚύπρος: Η επιθετικότητα της Τουρκίας «τρόμαξε» TOTAL και ENI - Ανέβαλλαν την έρευνα στο Οικόπεδο 7

Δημοσίευση: 04/11/2019, 12:53:22

Αλλαγή σχεδίων στην κυπριακή ΑΟΖ για τη γαλλική Total και την Ιταλική ΕΝΙ  φαίνεται πως έχει προκαλέσει η …αποφασιστικότητα με την οποία η Τουρκία προωθεί τα συμφέροντα της στην περιοχή.

Σύμφωνα με ανώτατες κυβερνητικές πηγές της Κύπρου,οι οποίες μίλησαν στο Economy Today η κοινοπραξία αναφέρει ότι ουδέποτε είχε επισημοποιήσει πρόθεση να ξεκινήσει τις νέες έρευνες από το τεμάχιο 7.

"Η κοινοπραξία θα ξεκινήσει τις νέες τις έρευνες από το σημείο ή τα σημεία που κρίνουν ότι αυξάνονται οι πιθανότητες σε αυτό το χρονικό σημείο να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα", ανέφερε η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με την πάγια πρακτική των εταιρειών δεν ανακοινώνονται εκ των προτέρων οι στόχοι.

Σε καμία περίπτωση είπε, δεν εγείρονται ζητήματα ασφαλείας για το τεμάχιο 7.

Δύο μήνες πριν την έναρξη των γεωτρήσεων, σε αναδιαμόρφωση του αρχικού προγραμματισμού εργασιών προσανατολίζεται η γαλλο-ιταλική κοινοπραξία TOTAL και ΕΝΙ, στη σκιά των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, που συνεχίζονται.    

Το κλίμα έντασης, που έχει προκαλέσει η Τουρκία στο τεμάχιο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, φαίνεται να επιδρά στους αρχικούς προγραμματισμούς του γαλλο- ιταλικού ενεργειακού κολοσσού και, όπως όλα δείχνουν, δεν θα ξεκινήσει από το συγκεκριμένο τεμάχιο, αλλά από γειτονικό οικόπεδο, εκτός τουρκικής ακτίνας δράσης.

Διευκρινίζεται πως η εξέλιξη δεν συνιστά υποχώρηση της κοινοπραξίας, αλλά μια κίνηση τακτικής, η οποία αποδίδεται σε λόγους, που έχουν να κάνουν με συμβατικές υποχρεώσεις, αλλά σχετίζεται σαφώς και με τα ζητήματα ασφάλειας.

Πηγή economytoday.sigmalive.com 
  Αναγνώσεις: 204

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2021 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ