Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η 6η ΔΟΣΗ

Δημοσίευση: 02/09/2011, 14:41:36

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η βραδινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα ως προς τον τρόπο κάλυψης της δημοσιονομικής απόκλισης κάτω από το 1% του ΑΕΠ, και σύμφωνα με πληροφορίες οι επικεφαλής παραπέμπουν το θέμα σε πολιτικό επίπεδο, ζητώντας τη λύση να δώσουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης. Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters, επικαλούμενο πηγή της τρόικας, μετά την εξέλιξη αυτή η εκταμίευση της 6ης δόσης δε θεωρείται δεδομένη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό και τον ενημέρωσε για τις απαιτήσεις της τρόικας και η απόφαση ήταν να δοθεί αρνητική απάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα εμμένει στην κατά γράμμα τήρηση των συμφωνηθέντων με την κυβέρνηση, που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, όπως είναι η άμεση προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, η συγχώνευση και κατάργηση φορέων του Δημοσίου και η εργασιακή εφεδρεία, η περιστολή των κοινωνικών επιδομάτων, οι αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς, η μείωση των επικουρικών συντάξεων, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, το πλήρες «άνοιγμα» των «κλειστών επαγγελμάτων», κ.λπ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Dow Jones Newswires, το οποίο επικαλείται αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης, το έλλειμμα εκτιμάται πλέον γύρω στο 8,5% του ΑΕΠ, ή ελαφρώς υψηλότερα (έναντι αρχικού στόχου 7,6% του ΑΕΠ). Ο υπουργός Οικονομικών έχει δηλώσει, σχετικά με την πιθανότητα αλλαγής στον στόχο μείωσης του ελλείμματος, ότι δεν συζητείται καν θέμα παράτασης στον στόχο, αλλά μέτρα ανάσχεσης της ύφεσης.

ΕΙΠΑΝ ΣΤΟ ΣΚΑΪ

• Μιράντα Ξαφά (Πρώην στέλεχος του ΔΝΤ): «Με τη φορολογία η χώρα βυθίζεται πιο βαθιά στην ύφεση, το ρευστό τελειώνει στα τέλη Σεπτεμβρίου και εάν τελικά δε δοθεί η 6η δόση, τότε πάμε για στάση πληρωμών... Η κυβέρνηση θα πρέπει να κλείσει άμεσα μία ΔΕΚΟ, για παράδειγμα τον ΟΣΕ, να απολύσει άχρηστους υπαλλήλους, και να επιδείξει σοβαρότητα στο ζήτημα των βαρέων και ανθυγιεινών χωρίς να περιμένει το 2013».

• Φώτης Κουβέλης (Πρόεδρος «Δημοκρατικής Αριστεράς»): «Δεινή και αδιέξοδη οικονομική κατάσταση... Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο χρεοκοπίας...οι εκλογές είναι η μόνη διέξοδος από την πολιτική και κοινωνική πίεση».

• Ανδρέας Μακρυπίδης (Αντιπρόεδρος της Διαρκούς επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Βουλής): «Οι αλλαγές καθυστερούν αλλά δε θεωρώ ότι οι εκλογές είναι λύση».

• Νίκος Νικολόπουλος (Βουλευτής ΝΔ): «Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έρχεται να μας πει τώρα αυτό που λέει δύο χρόνια ο Αντώνης Σαμαράς, ότι δηλαδή δε βγαίνει αυτό το μίγμα πολιτικής. Εκλογές τώρα για να αρθούν τα αδιέξοδα».

• Δημήτρης Παπαδημούλης (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): «Η συνταγή του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου απέτυχαν παταγωδώς. Η διαχειριστική ανικανότητα της κυβέρνησης μεγαλώνει τα αδιέξοδα. Ωστόσο εκτιμώ ότι η 6η δόση δεν κινδυνεύει».

• Ντόρα Μπακογιάννη (Πρόεδρος «Δημοκρατικής Συμμαχίας»): «Ανησυχητική αν και αναμενόμενη εξέλιξη. Είχαμε προειδοποιήσει ότι το μεσοπρόθεσμο είναι αδύνατο να υλοποιηθεί. Η κατάσταση είναι άκρως σοβαρή και η κυβέρνηση αλληλοσπαράσσεται... Ένα πράγμα είναι βέβαιο: δεν αντέχεται ούτε καν η σκέψη να υπάρξουν νέα μέτρα».

• Στέφανος Μάνος: «Έχει εξαφανιστεί κάθε αίσθημα ευθύνης της κυβέρνησης και στο τέλος του μήνα το ταμείο θα είναι άδειο. Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμία περικοπή δαπανών ξοδεύοντας φέτος περισσότερα από πέρυσι».

• Γιάννης Διαμαντίδης (πρώην υπουργός και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής): «Οι ευρωπαίοι εταίροι μας θα πρέπει να μας πουν ευθέως εάν θέλουν να στηρίξουν την Ελλάδα. Δεν μπορούμε να αγωνιούμε για την επόμενη δόση».

• Προκόπης Παυλόπουλος (Βουλευτής ΝΔ): «Φαίνεται πως κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει. Από τις θριαμβολογίες και τα μεγάλα λόγια φτάσαμε στη διακοπή των διαπραγματεύσεων».

• Κώστας Γείτονας (βουλευτής ΠΑΣΟΚ): «Όλοι οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

• Γιώργος Νικητιάδης (Υφυπουργός Τουρισμού): «Έχουμε ζήτημα εάν δεν πάρουμε τα 8 δισ.»

• Νίκος Καραθανασόπουλος (βουλευτής ΚΚΕ): «Επαναλαμβανόμενο το θρίλερ με τις δόσεις. Εκλογές για να αποτελέσει αφετηρία ευρύτερων διεξόδων». 
  Αναγνώσεις: 381

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2023 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ