Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία



Σε κινητοποιήσεις σήμερα το απόγευμα οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας Δ. Φώτης: "Φωνάζουμε για τα αυτονόητα και ντρεπόμαστε για αυτό"

Δημοσίευση: 09/09/2011, 17:43:36

Σε πανελλαδική διαμαρτυρία προχωρούν σήμερα το απόγευμα οι υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας, έπειτα από ομόφωνη απόφαση των προεδρείων των Ομοσπονδιών.

Η διαμαρτυρία έχει προγραμματιστεί στις 17.30 στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, ενώ πούλμαν θα αναχωρήσει στις 16.00 μμ από την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας.

Ζήτημα επιβίωσης των αστυνομικών

Αφορμή για την κινητοποίηση είναι τα νέα οικονομικά δεδομένα που σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας κ. Δημήτρη Φώτη έχουν ως αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη μείωση των μισθών των ένστολων θέτοντας πλέον ζήτημα επιβίωσης.

"Δεν είναι κάτι που επιθυμούμε, αλλά δεν αντέχουμε άλλο. Φωνάζουμε για τα αυτονόητα και ντρεπόμαστε για αυτό" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φώτης.

Αναφερόμενος στις νέες περικοπές που θα υποστούν βάση Μεσοπρόθεσμου τους επόμενους τρεις μήνες ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ανέφερε ότι ένας αστυνομικός με 10 έτη υπηρεσίας στην Αθήνα που παίρνει 1100 ευρώ θα δει τον μισό του να μειώνεται κατά 300 με 350 ευρώ.

"Καλούμε την Κυβέρνηση να συμμεριστεί επιτέλους την αγωνία των ενστόλων και να επαναπροσδιορίσει τους μνημονιακούς της στόχους. Στο αγαθό της ασφάλειας του πολίτη δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές" υπογράμμισε ο κ. Φώτης.

Τα αιτήματα

Στα αιτήματα των αστυνομικών είναι επίσης η αναγνώριση του επαγγέλματος τους ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού κυρίως για ηθικούς λόγους, η εξίσωση των αποφοίτων από την Σχολή σε Τ.Ε. και όχι Δ.Ε. όπως είναι σήμερα και φυσικά το ενιαίο μισθολόγιο.

Όπως επεσήμανε ο κ. Φώτης αυτό που ζητούν είναι ένα δίκαιο μισθολόγιο όπου ο αστυνομικός θα ξεκινά με μισθό 1000 ευρώ.

"Το επάγγελμά μας δεν προστατεύεται, αυξάνονται κατακόρυφα οι κίνδυνοι εν ώρα υπηρεσίας, στο βωμό του καθήκοντος θυσιάζονται διαρκώς νέοι άνθρωποι, πολλαπλασιάζεται το στρες και οι επαγγελματικές ασθένειες με ότι αυτό συνεπάγεται για τον ανθρώπινο οργανισμό τόσο κατά τη διάρκεια του υπηρεσιακού όσο και του συνταξιοδοτικού βίου του αστυνομικού".

 



 
  Αναγνώσεις: 403

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ