Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία



ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 27/09/2011, 08:05:23

«Η 27η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Αναμφισβήτητα, η σημερινή επέτειος βρίσκει φέτος  την Ελλάδα σε μια βαθύτατη οικονομική κρίση. Μέσα σ΄αυτό το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, έχει γίνει αντιληπτό ότι ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει την απάντηση στις  σειρήνες της οικονομικής ανέχειας,  καθώς είναι ένας κλάδος με σημαντική και αναγνωρισμένη  συμβολή στην οικονομική,  κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη μιας περιοχής.

Ο Ελληνικός τουρισμός  έχει τη δυναμική να αποτελέσει ισχυρό όπλο για την αντιμετώπιση της κρίσης, να αποτελέσει ισχυρό μοχλό ανάπτυξης  ενός τόπου.

Η Πιερία παρουσιάζει δυνατές προοπτικές για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη,  αφού το περιβάλλον της -φυσικό και κοινωνικό-  θεωρείται ιδανικό και ευνοεί  την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με γνώμονα την αειφόρο ανάπτυξη και το σεβασμό στο περιβάλλον.


Η ενίσχυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, πολιτισμικός, συνεδριακός, αθλητικός, αγροτικός, εκπαιδευτικός, μοναστηριακός,  φυσιολατρικός, περιπατητικός, γαστρονομικός,   κ.α ,   που θα διευρύνουν την  τουριστική περίοδο,  αποτελεί επιλογή πρώτης προτεραιότητας για την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας καθώς ο τουρισμός θα  συμβάλλει καταλυτικά στην ανάπτυξη της περιοχής μας.


Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε  τους πολίτες της Πιερίας,  να αγαπήσουν και να φροντίσουν τον τόπο μας, να αξιοποιήσουμε   και να αναδείξουμε τον υπέροχο αυτό νομό  μέσα από τον τουρισμό αλλά και με ΄΄ όχημα΄΄ τον τουρισμό. Η Πιερία  με τα  συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών που θα  συμβάλλουν στην οικονομική ανάταση της περιοχής.



Συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων του νομού, κατάρτιση  προγραμμάτων,    προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, προβολή των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων,  διατήρηση και  προβολή του ιστορικού και πολιτιστικού μας θησαυρού, ανάδειξη των πλεονεκτημάτων που παρουσιάζει το πλούσιο  φυσικό περιβάλλον της Πιερίας,   αναβάθμιση των υπηρεσιών  τουρισμού, εκτέλεση  έργων υποδομής και ειδικότερα τουριστικής υποδομής, θα συνεισφέρουν  στην τουριστική ανάπτυξη, θα ενισχύσουν την απασχόληση και θα συγκρατήσουν τους κατοίκους στην ύπαιθρο.

 
Ο τουρισμός για την Πιερία μπορεί να αποτελέσει τον πυλώνα στον οποίο μπορεί να στηριχθεί η οικονομία του τόπου, να φέρει σε επαφή ανθρώπους με διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς, να ενθαρρύνει την ενότητα των λαών, τη  γνωριμία με ήθη, έθιμα  και αντιλήψεις άλλων χωρών  και ο συγκερασμός όλων των παραπάνω να είναι η κινητήριος δύναμη για την τουριστική ανάπτυξη.

Όλοι οφείλουμε  να δουλέψουμε  με αισιοδοξία και όραμα για την Πιερία, για το σήμερα και το αύριο της Πιερίας».

 



 
  Αναγνώσεις: 436

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ