Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία



Αγιασμός στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης

Δημοσίευση: 03/10/2011, 17:20:32

ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ

Αγιασμός πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης για τη σχολική χρονιά καθώς και για το νέο λεωφορείο που έχουν πλέον οι μαθητές στη διάθεσή τους. Παρόντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κκ. Αγαθονίκου, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί γιόρτασαν αυτή τη θετική εξέλιξη, τονίζοντας όμως για μια ακόμα φορά το ανεπίλυτο εδώ και 26 χρόνια πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν.

Τη φετινή χρονιά στο ειδικό δημοτικό φοιτούν 30 παιδιά, ωστόσο ο αριθμός θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος, καθώς υπάρχουν παιδιά από το νομό τα οποία δεν έρχονται. Όπως αναφέρθηκε, υπάρχουν τμήματα ένταξης στα σχολεία Λιτοχώρου, Αιγινίου και Καρίτσας για παιδιά με ειδικές ανάγκες, καθώς με την υπάρχουσα κατάσταση δεν επιλέγουν να φοιτήσουν στην Κατερίνη.

Γονείς και διδάσκοντες υπογραμμίζουν ότι η βοήθεια που έχουν από την κοινωνία είναι μηδαμινή και ότι υπάρχουν παιδιά από όλο το νομό που δεν μπορούν να έρθουν στην Κατερίνη. Το επίπεδο του ειδικού σχολείου παραμένει ελλιπές όσο δεν λύνεται το κτιριακό πρόβλημα, που αποτελεί πληγή για το νομό καθώς είναι από τους λίγους που δεν έχουν στην Ελλάδα.

Ως λύσεις έχουν προταθεί από τους γονείς το παλιό 1ο δημοτικό, η στέγαση στο χώρο του παλιού νοσοκομείου ή η κατασκευή κτιρίου στο χώρο δίπλα από το 10ο δημοτικό όπου συστεγάζεται τα τελευταία χρόνια το ειδικό σχολείο. Στην παρούσα φάση είναι μεν εξατάξιο, αλλά με πολλές ελλείψεις χώρων και άλλων υποδομών.

Η κατασκευή ενός κτιρίου με τις προδιαγραφές που απαιτούνται θα μπορούσε να προσφέρει πολύ καλύτερη εκπαίδευση και θεραπεία στους μαθητές του και να συγκεντρώσει όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες του νομού. Στον αγιασμό αυτό ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων επέλεξε να καλέσει την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος σημειώνοντας ότι είναι οι μόνοι συμπαραστάτες στην προσπάθειά τους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
 
«Με τη ευκαιρία του αγιασμού θέλω να ευχαριστήσω την Μητρόπολη που μας βοήθησε με τη γενναία εισφορά της και όλους τους συμπολίτες μας που έκαναν σημαντικές προσφορές και καταφέραμε και πήραμε το λεωφορείο, για να μπορούν να μετακινούνται τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Βασικό μας πρόβλημα παραμένει το κτίριο. Να βοηθήσει η πολιτεία να αποκτήσουμε επιτέλους κτίριο. Το ειδικό σχολείο υπάρχει από το 1985, να μην περιμένουμε να φθάσει το 2015 για να αποκτήσουμε στέγη.

Είναι ένα ζήτημα πάνω στο οποίο δεν έχουμε εξελίξεις. Είχαμε κάποιες υποσχέσεις ότι θα γίνει, από χρόνο σε χρόνο, δεν έχει γίνει κάτι ακόμα. Υπάρχει μια μελέτη να γίνει στη Γανόχωρα αλλά το βλέπουμε πολύ μακρυά στο μέλλον.

Σαν σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ζητούμε να λυθεί άμεσα, γιατί αποτελεί το βασικό ζήτημα. Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα, τα οποία όμως δεν λύνονται αν δεν λυθεί το κτιριακό. Μπορούμε σαν σύλλογος και με τη βοήθεια συμπολιτών μας να κάνουμε πολλά πράγματα, αλλά πρέπει πρώτα να λυθεί το στεγαστικό πρόβλημα.

Εδώ δεν μπορεί να γίνει τίποτα άλλο, οι αίθουσες είναι μικρές. Ζητήσαμε να γίνει ή στο παλιό νοσοκομείο ή να χτιστεί εδώ, δίπλα στο 10ο δημοτικό σχολείο, γιατί θέλουμε τα παιδιά να μην είναι απομωνομένα, αλλά μαζί με άλλα παιδιά».



 
  Αναγνώσεις: 722

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ