Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία



ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Δημοσίευση: 07/10/2011, 14:55:52

Ικανοποιημένοι αποχώρησαν από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, καθώς οι Δημοτικοί Σύμβουλοι τάχθηκαν στο πλευρό τους, αντιδρώντας στις προθέσεις της κυβέρνησης να μπουν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας υπάλληλοι του Δήμου. Βέβαια, στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έλειψαν και οι εντάσεις όταν ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Νίκος Μηλιώτης έκανε αναφορά σε ορισμένους επίορκους δημοσίους υπάλληλους, χωρίς να εννοεί εργαζόμενους στο δήμο Κατερίνης, ότι χρηματίζονται ή δεν εργάζονται με ζήλο με αποτέλεσμα  να ταλαιπωρούνται οι πολίτες. Τα λεγόμενα του κ. Μηλιώτη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Προέδρου του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Πιερίας κ. Λάζαρου Φυρινίδη,, ο οποίος βρισκόταν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης

Στην αρχή της συζήτησης του θέματος, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης εξήγησε τους λόγους που στην προηγούμενη συνεδρίαση πρότεινε τη μη συζήτηση του αιτήματος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων, καθώς εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε θέμα εφεδρείας υπαλλήλων των ΟΤΑ.  Στη συνέχεια υπενθύμισε τα όσα είχε πει ο ίδιος πριν από 1,5 χρόνο σε συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, όπου είχε αναφέρει πως η Ελλάδα ποτέ δεν καταστράφηκε από το μεροκάματο στον  εργαζόμενο και τις συντάξεις που δίνει. Ζήτησε δε να ενδυναμωθεί επιπλέον η Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία με το πόσα χρήματα δίνονται σε δήμους της Ε.Ε., σε σχέση με τη χώρα μας.  «Οι Δήμοι έχουν τόσο προσωπικό, όσο να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Μάλιστα, στερούμεθα υπαλλήλους σε Νομικά Πρόσωπα και Δημοτικές Επιχειρήσεις. Να μην αγγίξουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά ας ακουμπήσουν τους καρεκλοκενταύρους των Αθηνών. Αν αγγίξει τους δήμους η εφεδρεία, θεωρώ πως θα «ευνουχίσουν» την Τοπική Αυτοδιοίκηση», ανέφερε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, επισημαίνοντας  ορισμένες συμπεριφορές υπαλλήλων, που με τη στάση τους δημιουργούν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των πολιτών, ζητώντας τη στήριξη  του συλλόγου να παταχθούν αυτά τα φαινόμενα.

Ο κ. Πουρλιώτης

Την απόλυτη ικανοποίησή του, για τη θέση του Δημάρχου Κατερίνης  στο θέμα της εργασιακής εφεδρείας, εξέφρασε  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Πιερίας Διονύσης Πουρλιώτης, χαρακτηρίζοντας, για ακόμη μία φορά, βάρβαρο και απάνθρωπο το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας. Τόνισε δε πως είχαν ζητήσει τη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου νωρίτερα, διότι έχουν προγραμματίσει μια σειρά από κινητοποιήσεις και επιθυμούν πρώτα να έχουν στα χέρια τους τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων. Επιπλέον, ο κ. Πουρλιώτης ευχαρίστησε και πάλι τα άλλα δύο Δημοτικά Συμβούλια του νομού, Δίου – Ολύμπου και Πύδνας – Κολινδρού, για τη στάση που κράτησαν στο αίτημά τους.

Ο κ. Μηλιώτης

Ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Νίκος Μηλιώτης ξεκίνησε την τοποθέτησή του κάνοντας αναφορά στον ιδιωτικό τομέα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το 50% των εργαζομένων έχει μπει ήδη σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, επιρρίπτοντας ευθύνες στους πολιτικές για τη διόγκωση του δημοσίου τομέα. Επεσήμανε δε πως μεγάλο μέρος της κοινωνίας δεν είναι με τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς έχει ταλαιπωρηθεί με την εξυπηρέτηση του, ενώ οργιάζει η διαφθορά. Οι φράσεις αυτές εξόργισαν τον Πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Πιερίας κ. Φυρινίδη, ο οποίος ζήτησε να παρέμβει στο συμβούλιο. Στη συνέχεια ο κ. Μηλιώτης διευκρίνισε πως δεν αναφερόταν σε υπαλλήλους του Δήμου Κατερίνης. «Είναι σκληρές οι εκφράσεις. Δυστυχώς, ο κάθε Βουλευτής έβαζε το δικό του στο δημόσιο γι αυτό φτάσαμε ως εδώ», είπε ο κ. Μηλιώτης. Στη συνέχεια ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης δήλωσε πως ο συνδυασμός του είναι ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία, λέγοντας πως ο ίδιος όταν αναγκάστηκε να απολύσει υπαλλήλους στην επιχείρησή του «ράγισε η καρδιά του».

Ο κ. Καραφουλίδης

Από την πλευρά του, ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Χρήστος Καραφουλίδης τόνισε πως για τη σημερινή εικόνα της χώρας μας θα πρέπει να απολογηθούν αυτοί που πήραν τους πόρους. «Τη μεγάλη ευθύνη έχουν οι έχοντες και κατέχοντες, καθώς και οι πολιτικοί. Στην επόμενη μέρα θα πρέπει να πάμε με κανόνες», είπε, προσθέτοντας πως η αυτοδιοίκηση είναι η λύση για την ανάπτυξη.

Ο κ. Σαλπιστής

Ο Επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Σαλπιστής ανέφερε πως είναι λάθος το Δημοτικό Συμβούλιο να περιορίζεται μόνον στο ζήτημα της εφεδρείας στους υπαλλήλους των δήμων, λέγοντας πως η κρίση είναι καπιταλιστική. Μάλιστα, παρέδωσε στο Προεδρείο κείμενο ψηφίσματος, ώστε να ψηφιστεί από τους συμβούλους.

Ο κ. Μάντζιος

Ο κ. Αντώνης Μάντζιος πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο να μην σταθούν μόνον στο ζήτημα της εφεδρείας των υπαλλήλων των ΟΤΑ, λέγοντας πως η τρόικα έχει θέσει ακόμη θέμα και κατάργησης της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. «Είμαστε κατά της εργασιακής εφεδρείας σε όλο το δημόσιο τομέα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ανάγκες και πρέπει να προσλάβει κόσμο».

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Σάκης Γκούνας ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι δημοτικοί υπάλληλοι αποτελούν προστασία του εκάστοτε δήμου, λέγοντας πως δεν φταίνε σε τίποτε για τη σημερινή κατάσταση. «Ας βάλουν πρώτα σε εφεδρεία τους συνεργάτες των Υπουργών και τους υπαλλήλους της Βουλής», είπε.  Ο Γιάννης Μαλτζάρης δήλωσε αντίθετος σε οποιαδήποτε εφεδρεία, ενώ κατηγόρησε τον δήμαρχο πως άλλα λέει στην Αθήνα  για τη λειτουργία των δήμων και άλλα στους υπαλλήλους, θυμίζοντας τα όσα είχε πει ο κ. Χιονίδης σε πρόσφατη γενική συνέλευση των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ. Ρώτησε δε να ενημερωθεί για το εάν υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν στο δήμο χωρίς σύμβαση. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Στέφανος Νατσιός σημείωσε πως δικαίωμα στην εργασία έχουν όλοι, προσθέτοντας πως ο τελευταίος που φταίει για τη σημερινή κατάσταση στη χώρα μας είναι ο εργαζόμενος. Ο κ. Γιώργος Κυριακίδης και αυτός δήλωσε κατά της εργασιακής εφεδρείας, λέγοντας πως σε κάθε «πόλεμο» χρειάζονται μάχιμοι εργαζόμενοι και όχι σε εφεδρεία. Ο κ. Αστέριος Μπουσνάκης έδωσε απάντηση τα όσα λέχτηκαν από τον κ. Μαλτζάρη, επισημαίνοντας πως πρόκειται για  ΑμεΑ, τα οποία προσελήφθησαν πριν από αρκετά χρόνια. Ο Αντιδήμαρχος Νίκος Παπαζιώγας επεσήμανε το γεγονός πως η κυβέρνηση ζητά να τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία χιλιάδες υπάλληλοι, ενώ την ίδια ώρα προσλαμβάνουν άτομα μέσω ΜΚΟ. Την έλλειψη προσωπικού επεσήμανε και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αλέκος Γιουμίδης.



 
  Αναγνώσεις: 452

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ