Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία



Σε A1 από Aa2 Πιστοληπτική υποβάθμιση της Ισπανίας κατά δυο βαθμίδες από την Moody’s

Δημοσίευση: 19/10/2011, 08:45:10

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας κατά δυο βαθμίδες, σε Α1 από Αa2 προχώρησε η Moody’s. Είχαν προηγηθεί αντίστοιχες υποβαθμίσεις από την Standard & Poor’s και την Fitch Ratings τις προηγούμενες ημέρες.

Η Moody’s προειδοποιεί πως οι αδύναμες προοπτικές ανάπτυξης της Ισπανίας έχουν αποδυναμωθεί περαιτέρω λόγω της επιδείνωσης των προοπτικών διεθνώς αλλά και των δύσκολων συνθηκών χρηματοδότησης για τον τραπεζικό τομέα και τον αντίκτυπο που αυτό έχει για την ευρύτερη οικονομία.

Εκτιμά ακόμη ότι το ΑΕΠ της Ισπανίας το 2012 θα αυξηθεί κατά 1% έναντι προηγούμενης εκτίμησης για ανάπτυξη 1,8%. Σημειώνει δε ότι οι χαμηλοί ρυθμοί ανάπτυξης καθιστούν ακόμα πιο δύσκολη την επίτευξη των φιλόδοξων δημοσιονομικών στόχων για την Ισπανία.

Η Moody’s εκτιμά πως η Ισπανία είναι ευάλωτη στις πιέσεις των αγορών, καθώς από τα τέλη του Ιουλίου δεν έχει προκύψει κάποια αξιόπιστη λύση στην τρέχουσα κρίση χρέους, ενώ όπως διαφαίνεται θα απαιτηθεί χρόνος για να αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη στην πολιτική συνοχή της Ευρωζώνης και στις προοπτικές ανάπτυξης.

«Οι μεγάλες ανάγκες δανεισμού και οι μεγάλες εξωτερικές υποχρεώσεις των ισπανικών τραπεζών και επιχειρήσεων την καθιστούν ευάλωτη σε νέες πιέσεις», σημειώνεται στην έκθεση του οίκου αξιολογησης.

Τέλος, ο οίκος Moody’s υπογράμμισε πως με τη συγκεκριμένη υποβάθμιση ολοκλήρωσε την αξιολόγηση που ξεκίνησε στις 29 Ιουλίου για την Ισπανία.



 
  Αναγνώσεις: 406

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ